Kotig

Ювенальная юстиция забрала детей

Recommended Posts

Praha – Senát vyzval vládu k vyvinutí "mimořádného úsilí" a poskytnutí diplomatické i právní pomoci rodině Michalákových, které norské úřady odebraly děti. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) má podle senátorů s Norskem o případu intenzivně jednat. Podobnou výzvu již uslyšeli ministři i od poslanců.

 

Norská sociální služba odebrala českému páru syny Davida a Denise v květnu 2011 po udání z mateřské školy pro podezření z pohlavního zneužívání. Ačkoli se podezření neprokázalo, zbavily úřady v roce 2012 rodiče práva na péči a syny přidělily ke stálým pěstounům, každého k jinému. Na setkání s matkou mají nárok pouze dvakrát za rok na dvě hodiny. Letos 20. ledna by se mohlo začít jednat o adopci obou dětí norskými zájemci.

 

Ministerstvo zahraničí odeslalo kvůli odebraným chlapcům norské ambasádě v Praze diplomatickou nótu. Předseda senátního zahraničního výboru František Bublan (za ČSSD) uvedl, že ministr zahraničí Zaorálek bude s norskými diplomatickými partnery o odebraných dětech jednat na počátku února. Podle Zuzany Baudyšové by ale bylo vhodné, aby jednání proběhlo již před 20. lednem.

 

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který se případem zabýval, přitom tvrdí, že nejde o jediný takový případ. O děti v Norsku přišly nejméně další dvě Češky. "V jednom případě si nejsme jisti, zda nebylo odebrání odůvodněné," dodal s tím, že v dalším případě je ale přesvědčen, že úřady jednaly jen na základě smyšleného obvinění sousedky.

574708.jpg

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ага, там такие законы, что отобрать детей могут даже у туристов. Вывезти их можно потом только путём похищения. Но и это еще не всё, таким детям там запрещают разговаривать на родном для них языке.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Норвеги оздоравливают популяцию.

Шонеясно? (с)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Займаво-то как. Если есть лишние, ну такие ненужные уже, дети - то теперь понятно, куда ехать.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Главное не забыть чаду прилюдно подзатыльник отвесить.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Дети должны быть:

1. - Белые, без нежелательных примесей расы.

2. - Достаточно маленькие (забыть язые, родителей ...).

3. - Безусловно здоровые.

 

Иначе - обломс.

Да, без подзатыльника можно обойтись, как показывает практика - достаточно некоторое время пожить в дешёвом отеле. Шакалы своё дело знают туго.

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Praha/Oslo - Norský sociální úřad by měl v úterý sdělit, jestli dál počítá s tím, že by české bratry Denise a Davida Michalákovy adoptovala norská rodina. Matce chlapců, které sociální služba děti před třemi lety odebrala, by to pracovníci úřadu mohli sdělit dopoledne.

"Je klíčové, že hrozí, že by čeští občané mohli být dáni v Norsku do adopce. Matka už loni v květnu vyčerpala celé soudní kolečko, teď ho absolvuje znovu. Pokud bude stát vyčkávat na rozhodnutí norských soudů, tak to může trvat do plnoletosti dětí," uvedla poslankyně Jitka Chalánková (TOP 09). Podle ní by měl stát dostat chlapce do Česka, využít by k tomu měl diplomatické ochrany.

Česká strana podmiňovala další kroky tím, že Eva Michaláková musí nejdřív v Norsku požádat soud o svěření dětí do péče. Matka to udělala loni v polovině prosince. Ministerstvo zahraničí pak 22. prosince předalo norskému velvyslanectví diplomatickou nótu ve prospěch chlapců. Stát v ní nabízí záruku, že v Česku na chlapce a jejich rodinu dohlédne.

Norská sociální služba odebrala českému páru syny v květnu 2011 po udání z mateřské školy pro podezření z pohlavního zneužívání. Policie vyšetřovala otce chlapců a později i matku, vyšetřování ale zastavila a obvinění nepadlo. Michaláková také přiznala, že děti výchovně plácla. Norsko ale na rozdíl od Česka tělesné trestání dětí úplně zakázalo, zákon má už od roku 1987.

 

При редчайших встречах со СВОИМИ детьми, мать не имеет права говорить с ними чешски, обнимать или проявлять любые "нестандартные реакции". Дети отделены и друг от друга (воспитываются в разных родинах).

Сейчас я знаю, куда уехали выгнанные за излишний садизм надзиратели фашистских концлагерей.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Интересно, что должно быть в башке у работников ЮЮ.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Прибыль. Бизнесс с детьми - это ОЧЕНЬ большие деньги.

 

Z pěstounství se tam stal kšeft. Řada pěstounů si bere děti a nestará se o ně. Navíc vznikají ústavy, které nepodléhají kontrole a nejsou prověřené. A stát je přesto dotuje. To vše vyplývá z dokumentů, které k norskému systému máme. Norové vědí, že jejich systém je zvláštní. Myslím, že (Anders) Breivik jim trochu otevřel oči.

Никто и никогда не узнает, сколько на одну семью, котороя в таких условиях бьётся за своих детей, приходится тех, у кого опустились руки. Кто успокоил себя тем, что "детям там будет лучше", за кого не вступилось государство.

Lidovky.cz: O kolika českých rodinách, kterým norské úřady zřejmě neoprávněně odebraly děti, aktuálně víte?

Zatím víme o pěti případech, ale určitě jich bude víc. Čím víc se o to zajímám, tak počet případů neustále stoupá. Lidé se o tom ale bojí mluvit, norské orgány je zastrašují. Některé sociální úřady je varují: pokud věc medializujete, své děti už neuvidíte. To je i případ paní Michalákové. Jsme v kontaktu s dvěma matkami, které nechtějí své příběhy veřejnosti sdělit. Respektujeme to. Jedna z nich se dokonce stydí, protože když se do Norska vdávala, všichni jí to rozmlouvali. A nyní to chápe jako ostudu. Další matku se nám třeba nedaří kontaktovat vůbec, e-mailem, telefonem, skrze úřady, prostě nijak.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Если правильно помню, когда обсуждали аналогичные случаи с русскими семьями, мигом прибегали специалисты и через интернет диагностировали разное у пострадавших семей, мол забрали и забрали, что такого.

Интересно, что они скажут теперь.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Ačkoli se podezření neprokázalo, zbavily úřady v roce 2012 rodiče práva na péči a syny přidělily ke stálým pěstounům, každého k jinému.

Т.е. отобрали и разделили братьев..., да еще и незаконно... А еще точнее по обычному "норвежскому закону", который защищен конституцией, государством, а значит полицией, армией и, разумеется, НАТО... И все родители при этом настолько запуганы, что боятся об этом говорить в демократической прессе... :facepalm:

Ministerstvo zahraničí odeslalo kvůli odebraným chlapcům norské ambasádě v Praze diplomatickou nótu.

Да когда МИДовцам заниматься этими ребятами, когда у них весь график заполнен совещаниями по совершенствованию механизма экономических санкций и насаждению демократии и свободы слова... Да и с кем там решать-то? ведь норвежские работники МИДа, полиция, судьи и др., все они, включая их родственников, каждый день ходят под "домокловым мечом" ЮЮ...

Точно так же и в некоторых других европейских странах, в т.ч. в "51-м американском штате" Германии... Ведь кто-то же их этому всему научил...

Pokud bude stát vyčkávat na rozhodnutí norských soudů, tak to může trvat do plnoletosti dětí," uvedla poslankyně Jitka Chalánková (TOP 09)

Т.е. это всё настолько явно, что даже подопечные одного очень известного чешского защитника демократии напрямую предлагают в прессе:

Podle ní by měl stát dostat chlapce do Česka, využít by k tomu měl diplomatické ochrany.
:facepalm:

т.к. такая возможность есть:

Na setkání s matkou mají nárok pouze dvakrát za rok na dvě hodiny

 

ПС: такое ощущение, что последняя дефенестрация была на самом деле не последняя...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

И на этом свидании, два раза в год, на два часа, несмеет плакать, обнимать детей и не смеет говорить с ними на родном языке.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Это всё детали, хоть и неприятные...

В тех странах, где есть такой закон, там всех очень крепко взяли за фоберже - одно слово "не в струю" и может найтись свидетель, который видел/слышал/знает, что... ЮЮ - это не некомпетентность отдельно взятых должностных лиц, и никакое не злоупотребление своими полномочиями... это система, которая охраняется государством. Вот, что главное.

Причем, все это делается с нежной и даже трогательной заботой о детях... Ведь есть же поговорка "дорога в ад вымощена благими намерениями"...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Детали .... Желаю этим уродам у чеченской пары детей забрать. "Вот только тогда они и поняли, что Брейвик, по сути, добрый, отзывчивый и миролюбивый человек".

А по сути поста.

Чешская общественность ликует! Детей пока не дадут к адопции. И даже она сможет их видеть 2 раза в год. Правда на существенно меньшее время (раньше это было 2 часа). Доводов, почему детей забрали, как не было, так и нет. Даже формальных.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Не сомневаюсь, что работники этой самой ЮЮ будут рвать любые части тела, чтобы отбить не маленькую зарплату и свою "полезность." А на мнение детей и их уж тем более их родителей наплевать. Уменьшить им зарплату до соцпособия - резвости, а главное, случаев "тирании детей" убавится.

Дипломаты защищать семью не будут - боятся, что их замешают в скандал, а это конец карьере, поэтому решения этой проблемы на этом уровне не возникнет.

А ЮЮ будет процветать до первого случая пока работника этой ЮЮ где-то прирежут отчаявшиеся родители.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku