Recommended Posts

Ну да:). Не уверен в эффективности, но в том, что так еще никто не пробовал, абсолютно!

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
большинство курильшиков … не видели материнскую грудь вообще

Покажите же курильщикам поскорее материнскую грудь! :^)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
///большинство курильшиков были в свое время рано отлучены или не видели материнскую грудь вообще.

Во-во! Меня кормили по часам: дохтор сказал 3 минуты, поскольку я был такой едун, что очень быстро обжирался, а потом у меня от этого болел живот :)

Наверное, потому в 14 лет и закурил :D Вот так 30 лет и компенсировал! ;)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Карр. Прислан бросившим братом прошлой осенью...

Невероятными предлогами чтение сей архиполезной книги было оттянуто мною аж до мая (!!!)

По мере прочтения радовался каждый день как дитя от скорой преспективы избавления.

Прекратил курить "как учили" с ритуальной последней сигаретой и обещанием себе "ник-когда не трогать больше варенья".

Последней каплей к принятию решения послужила простая мысль - "Я не до конца волен и свободен в своих поступках. Слишком часто решения принимаю не я, а эта никотиновая гадина! #$@#%~! Да ну ли нафиг!!! А гордость? А самоуважение?!"

Итог - ЛЕГКО! Небрежненько так, совершенно без проблем, дрожи в пальцах и прочих абстинетных проявлений. С 10 мая сего года по сию пору, и, уверен - уже навсегда.

Причем, был случай, таки купил сигару, затянулся - и остро ощутил мгновенно и остро вспомнившийся "тот самый" гадостный первозданный табачный вкус самой-первой-затяжки, который знаком каждому курильщику.

И... всё! Даже тени любопытства и ностальгии сгинули в тумане за кормой.

 

Урря! - закричали

вдруг швамбране все

Урря! ... и упали

Утти-бусся-буссе (с) :)

 

Успехов, уважаемые. Уверен - вопрос настроя.

Здоровой Вам злобы. :D

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Во дает!

Эх , Sawa, Sawa... немой укор.

Я, как начинаю бросать, муж жалеет меня, уговаривает - подожди, я тоже созрею, вместе бросим. Да?! а вдруг я умру раньше, чем это произойдет?..

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Я не немой. :)

"...Надо просто взять и за ум взяться" (кажется медсестра Катя из "Афони") B)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Урря! - закричали

вдруг швамбране все

Урря! ... и упали

Утти-бусся-буссе (с) :)

Зачем ставить копирайт под тем, что весьма далеко от оригинала Льва Кассиля?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Зачем ставить копирайт под тем, что весьма далеко от оригинала Льва Кассиля?

Виноват. Кровью смою. :(

 

А почему это так задевает? :)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Konec kouření v Čechách? :huh:

 

Odcházející vláda přinesla našim kuřákům poslední dárek.

 

Od 1. ledna 2007 se významně zvýší spotřební daň na cigarety. Jak se to dotkne vašich peněženek?

 

Podaří se tímto opatřením skutečně vymýtit kouření v ČR?

Nebo jde politikům pouze o vyšší příjmy do státního rozpočtu a šikanu kuřáků?

 

Jaké bude zdražení cigaret?

 

 

Od roku 2007 by krabička kvalitnějších cigaret měla stát už více než 60 korun!

Zatímco dnes jde z jedné cigarety do státního rozpočtu 73 haléřů a k tomu 25 procent ceny, od 1. ledna 2007 by to mělo být 1,69 koruny a 57 procent ceny. Krabička cigaret tak podraží o 12 až 15 korun.

 

Levné cigarety jsou zatíženy minimální sazbou, která má podle MF vzrůst proti dnešku o 0,62 korun za kus a 12,40 korun za krabičku, tedy dokonce o 55 procent.

 

Kolik stát na kuřácích vydělává?

 

Při ceně 45 korun za krabičku jen na DPH stát získává 7,65 korun spotřební daň cca 20 korun. Celkem tedy stát získává z koupě jedné krabičky cigaret více než 27 korun!!!

 

Tím to nekončí. Aby si mohl kuřák-zaměstnanec koupit krabičku cigaret, jde z jeho daní a odvodů zaměstnavatele do státního rozpočtu přibližně (nelze vyčíslit přesně, záleží na velkém množství faktorů)15,75 korun.

 

Jinými slovy: Pokud kuřák vykouří denně jenom jednu krabičku cigaret, přispěje do státního rozpočtu jen na spotřební dani a DPH 810 korun měsíčně. Jestli jen u nás počet kuřáků dosahuje reálně počtu 2.500.000, jednalo by se o okamžitý roční pokles příjmů státního rozpočtu ve výši téměř 32 miliard korun!

 

Další peníze získává stát z daní souvisejících odvětví: Obchod, alkohol, káva, reklama, farmakologie, zdravotnictví, pohřebnictví. nezanedbatelnou latentní podobou úspor státu je nižší věk dožití aktivních i pasivních kuřáků, což zcela logicky s sebou nese snížení nákladů na vyplácené důchody, k jejichž výplatě v ideálním případě nikdy nedojde.

 

Co přináší nový protikuřácký zákon?

 

Současně se zdražením, které by mělo kuřákům znepříjemnit jejich zlozvyk, vstoupil v platnost nový protikuřácký zákon, který mění pravidla i sankce za kouření na veřejných místech. Podle zákona jde o přestupek. Lidem za něj hrozí pokuta 1000 korun.

 

Když občan uvidí někoho kouřit na autobusové, tramvajové či vlakové zastávce, může přivolat policii. Usvědčit "nelegálního" kuřáka dodatečně je prakticky nemožné. Pokud kuřák pokutu nezaplatí na místě a případ bude projednávat přestupková komise, hrozí mu až dvojnásobná sankce.

 

Zákon také zakazuje kouření ve školách, v kinech a divadlech, sportovních halách, v budovách státních úřadů, na nástupištích a dalších veřejně přístupných místech.

 

Nově však zákon nezakazuje kouření v restauracích a to a ni v době podávání hlavních jídel. Je nutné připomenout, že velmi přísné protikuřácké zákony platí v mnoha zemích EU. Za příklad můžeme uvést Irsko, Španělsko, Itálii apod.

 

Za kouření v práci pokuty až 500 000! :blink:

 

S novým zákonem, který začal platit v roce 2006 bude zakázáno kouřit v prostorách, kde se pořádají pracovní jednání. Za porušení zákazu tak budou hrozit vysoké pokuty až 50 000 a právnickým osobám až 500 000!

 

To tedy znamená, že se nesmí kouřit na pracovních poradách, schůzích různých spolků a organizací apod. Dále se zákaz kouření rozšíří na budovy státních orgánů, orgánů územních samosprávných celků a finančních institucí, a to včetně jejich zařízení společného stravování.

 

Šéfové těchto orgánů a organizací jsou povinni zajistit, aby byli ve zmíněných budovách občané chráněni před škodami působenými kouřením. Jde přitom i o lidi, kteří do těchto budov vstupují a vyřizují tam úřední záležitosti. Důležité je, že absolutní zákaz kouření na pracovišti platí v případě, kdy by kouření ohrožovalo byť i jediného nekuřáka.

 

Nyní platí úplný zákaz kouření na 16 procentech pracovišť v České republice. Na 23 procentech pracovišť se musejí kuřáci vydat na místa k tomu vyhrazená uvnitř budovy a na téměř pětině pracovišť musejí zaměstnanci s cigaretou na vyhrazená místa mimo budovou. Vyplývá to z loňského výzkumu Státního zdravotního ústavu, který vycházel z výpovědí zaměstnanců.

 

Pracovníci s převahou duševní práce častěji uváděli, že kouření je u nich na pracovišti omezováno nebo zakázáno. Zaměstnanci ve službách nejčastěji kouří na místech vyhrazených mimo budovu. Největší volnost mají dělníci, zemědělci a živnostníci.

 

Podle průzkumu České koalice proti tabáku by polovina kuřáků přijala nekuřácké pracoviště bez problémů. Koalice poukazuje také na ekonomické výhody absence kouření. Kuřáctví například snižuje produktivitu práce.

 

Průměrný kuřák vykouří asi sedm cigaret denně, což znamená šest až deset minut na jednu, tedy až hodinu času plus dobu na cestu do kuřárny. Také nemocnost mezi kuřáky je vyšší.

 

Jak se v ČR kouří?

 

V České republice loni podle průzkumu Státního zdravotního ústavu denně kouřila čtvrtina lidí ve věku nad 15 let a tři procenta Čechů si zapálila cigaretu občas. Ve věkové kategorii od 15 do 24 kouřilo pravidelně 36 procent dotázaných. Nejvíce kuřáků bylo v Ústeckém regionu.

 

Nejméně kuřáků bylo mezi věřícími. Mezi kuřáky bylo 60 procent silných kuřáků, tedy těch kteří si zapálí nejdéle do hodiny po probuzení. Zhruba 30 procent kuřáků neuvažuje o tom, že by se nikotinu vzdali. Podíl skalních příznivců cigaret však klesá.

 

Zatímco kvůli alkoholu umírá v České republice kolem čtyř tisíc lidí za rok, u kouření je to zhruba 19 tisíc. Máme kolem sta tisíc úmrtí ročně, takže kvůli užívání tabáku umírá každý pátý člověk. Polovina kuřáků u nás umírá o šestnáct let dřív, než kdyby nekouřili. Velmi negativní je i fakt, že zabíjí a zdraví poškozuje i pasivní kouření.

 

Čísla o kouření:

1. V České republice kouří celkem asi třetina lidí, to je dohromady asi 2,5 milionu kuřáků

2. Zhruba 1,75 milionu lidí chce s kouřením skoncovat, každý rok to přitom zkouší asi milion lidí, ale podaří se to jen asi 50 tisícům lidí ročně

3. Mezi lidmi staršími 18 let tvoří kuřáci přibližně 26 procent, u lidí nad 15 let je to téměř 30 procent

4. Ve věkové skupině 15 až 18 let kouří polovina lidí, zejména dívek

5. Lékaři spočítali, kolik cigaret je v průměru potřeba k tomu, aby vznikl nádor plic. Hranicí je 180 000 cigaret, tedy krabička denně po dobu 25 let

6. Kouření skutečně mírně zrychluje metabolismus, a proto hrozí ztloustnutí o 3 až 4 kila, je to asi 1000 kJ, tedy dva suché rohlíky denně

 

kolik stojí léčba kuřáků?

 

Náklady na léčbu kuřáků lze jen těžko přesně vyčíslit. Podle odhadů však léčba nemocí způsobených kouřením stojí desítky miliard korun ročně. Uvádí se, že je to zhruba desetina peněz, které jdou do zdravotnictví. Z celkového rozpočtu zdravotnictví v ČR cca 220 mld. Kč tak může jít až o 25 mld. Kč.

 

Finance - Daně

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Порылся в теме, чтобы вспомнить, когда же я перестал курить. А то даже как-то дата и не отложилась.

Ну что вам сказать, трехмесячный рубеж оказывается давно уже пройден. Напрягов по этому поводу не чувствуется. Иногда при активном употреблении алкоголя вовнутрь появляется пьяное желание, но оно сродни желанию на спор прыгнуть с 10-метровой вышки или нырнуть в фонтан :)

Не скажу, что что-то кардинально в жизни изменилось. Все идет как и раньше своим чередом. Хотя, наверное, пореже стали моменты плохого самочувствия. Жду когда "откроются чакры" как у Аморалеса :D

Skvo! Жить без сигареты совсем не страшно. :)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Курю лет с семнадцати. Первая сигарета в колхозе на картошке, там же первый спирт, если не ошибаюсь всё таки был медицинским.Через полгода,кажется уже полсе зимней сесии первый раз по настоящему затянулась,выворачивало до самой изнанки ,но мыши плакали и кололись дальше :) .

Бросала много и по разным причинам - то мужчины-трезвенники привередливые попадались, то физические нагрузки не стыковались с алкоголем и табакокурением ни в какую.

Вывод: чем жестче я пыталась не курить, тем больше выкуривала в срыве. Сейчас курю 2-3 сигаретки в неделю, когда отдыхаю или понервничала, и то с удовольствием и только до половины, потом не в кайф. Когда алкоголезирую не срываюсь потому, что нет жестких запретов и рамок.

Сигару с удовольствием, но только под легкий аперетив, она есть катализатор для большого количества текилы и рома, потом подыхать буду.

 

 

Зачем завязывать, если зависимая личность всё равно оступиться рано или поздно, что бы потом мучиться и укорять себя.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku