Просто Марина

Директор пражской Народной галереи требовал от спонсора зарплату

Recommended Posts

JB4fed65_07_fajt_vlcek.jpg

 

Národní galerie měla svéráznou představu, jak by mělo vypadat sponzorování kultury. MF DNES zjistila, že si galerie řekla svému mecenáši, Komerční bance, o 1,3 milionu zvláštní odměny pro svého ředitele Jiřího Fajta. MF DNES získala koncept smlouvy, který v září odešel do Komerční banky.

Ten navrhuje, aby 3,2 milionu korun z daru banky Národní galerii šly na podporu umění a částka 1,3 milionu korun „účelově na 12 mimořádných měsíčních odměn, respektive na navýšení měsíčního platu, a to včetně nákladů na zdravotní a sociální pojištění, generálního ředitele Jiřího Fajta“. To dělá po odečtení pojištění přilepšení 80 tisíc korun měsíčně k platu na dobu jednoho roku.

 

Plat šéfů těchto největších příspěvkových organizací ministerstva kultury podle zjištění MF DNES výrazně překračuje průměrnou mzdu v Praze. Ředitele Národní galerie Jiřího Fajta se MF DNES nepodařilo kontaktovat, aby překvapivou smlouvu vysvětlil. Jeho finanční ředitelku Hanu Černochovou ano.

Právě ona podle mailové komunikace generálního ředitele Jiřího Fajta upomínala, aby si při přípravě návrhu darovací smlouvy do speciálního platu od sponzora nezapomněl připočítat i ono sociální a zdravotní pojištění. Když se jí MF DNES zeptala na smlouvu s Komerční bankou obecně, ochotně o ní vyprávěla. Když však měla odpovědět na otázku, proč v původním návrhu smlouvy, na který banka nepřistoupila, byl i tento zvláštní plat ředitele Národní galerie od sponzora, finanční ředitelka se zakoktala a rozloučila se s odkazem na tiskové oddělení.

 

(idnes.cz)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
finanční ředitelka se zakoktala a rozloučila se s odkazem na tiskové oddělení.

Этого директора утвердило давно правительство во главе с Нечасем. Правительство было в отставке и в последний момент нашли этого Файта, специалиста на искусство. Министром культуры в то время была известная дама Ганакова. Раньше она была воспитательницей в школьной "продленке." Директора нашли, но официально он начал работать от 1июля 2014года. Пришел и захотел такие денежки в свой карман. Увидим, чем кончится.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

В общем, искусство в Чехии в большом долгу © :).

Сегодня прям радуют новостные портреты. Сначала Олланд ухмыляется, потом этот лысик.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ой. И правда. Сурьез.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku