Karry

Любителям рыбы

Recommended Posts

Guest Nastik

Любители рыбы, SOS!

Куплена сдуру в Макро рыба -попугай(?). Papousci ryba, млин. скидка на нее была, дай, думаю, отведаем...

не нашла я нигде, что с ней делать. кто-то готовил?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

3.8 Vaření na páře (dušení)

Dušení patří mezi jeden z nejzdravějších způsobů přípravy ryb. Stačí trochu tuku a vody a i tak zůstane uchována vlastní chuť, výživné látky a vitamíny. Dusíme s pokličkou, aby pára zůstala v hrnci (použijte skleněnou pokličku!). Použijte k dušení také NORDSEE rybí základ.

Je to ten nejlahodnějších způsobů, jak připravit rybu. Existuje několik možností, jak rybu dusit, např. v košíku (jako v Číně) nebo v hrnci s oddělitelným sítkem a podle přání buď se zeleninou nebo bez zeleniny. Zelenina bude chutnější, když ji necháme 10 minut naloženou v rybí marinádě. Můžeme ji také přidat dohromady s rybami ke studené rybí nebo korýší várce.

Při vaření v páře je důležité, aby užitá tekutina nepřišla do styku s hotovým jídlem. Stejně tak je důležité dbát na to, abychom měli správnou pokličku, jinak nám bude unikat pára. Doba vaření závisí na velikosti ryby a teplotě. Z pravidla stačí 8 až 10 minut na 1 centimetr tloušťky masa při teplotě 85 až 90° C. Výživné látky, které rybí maso obsahuje, tak zůstanou nejlépe uchovány.

K dušení se nejlépe hodí tyto druhy ryb:

Platýs obecný

Platýs velký

Jazyk obecný

Parmice nachová

Rejnok

Papouščí ryba

Štika

Candát

Pstruh

Sumec

» top

 

 

 

3.9 Vaření v nálevu

Když vaříme rybu na tento způsob, necháme ji vařit při teplotě 70-90 ° C ve velkém množství vody. Rybí nálev se dá například získat v jednoho litru vody, 20 g soli, z dávky octa, trocha bílého vína, z malé cibule, petrželky a bobkového listu. Přiveďte všechno do varu a přidávejte kousky ryb nebo kousky filet. Po dobu 10-15 minut (záleží na velikosti a počtu kusů) je nechte nasáknout.

Vaření v nálevu je velmi jemný způsob, jak se dá zpracovat ryba. Jakmile má rybí maso pevnou konzistenci a nemá již skelnou, ale matnou podobu, je ryba hotová. Teď se dají kosti velmi lehce oddělit od masa.

Rybí nálev může být různý, například:

Pocher au Blanc (citróny, voda a mléko),

Cour-Bouillon (voda, bílé víno, zelenina a koření),

Au Bleu (voda a dobrý a lehký ocet),

Rybí vývar nebo

lehká rybí polévka.

Často se bohužel stává, že nálev bývá málo osolen. Chuť ryby je lepší, když se při přípravě použije minimálně 25 g soli na 1 litr tekutiny a pokud se přidává další voda, měla by se přidat i sůl.

Ryby, které mají delikatesní chuť, by se měly připravovat v lehkém nálevu. Ryby, které mají výraznější chuť, by měly mít i výraznější nálev. Obsah soli by měl být konstantní. Pokud jsou ryby nakrájené na kousky nebo na filety, je doba vaření kratší. Podle velikosti vaříme 10-15 minut.

Je dobré, když se ryby asi tak 10 minut před tím, než je vaříme, naloží do ještě studeného nálevu (cca 30° C), tím lépe nasákne sůl a aroma.

Pro vaření v nálevu se nejlépe hodí tyto ryby:

Treska

Platýs obecný

Treska skvrnitá

Treska tmavá

Okouník mořský

Jazyk obecný

Papouščí ryba

Parmice nachová

Štika

Lín

Kapr

Sumec

Pstruh

Siven alpský

atd.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Guest Nastik
novel, спасибо! а то я думала уже из нее чучело сделать. :) красивая.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Очень хочется рыбы (нормальной, вкусной). Тема про магазины, конечно, древняя...

Не появились ли в Праге приличные рыбные магазины ? Плиииз!

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Спасибо ! Отправлюсь в многодневный поход за вожделенной рыбой :) .

Пора свой магазин открывать ...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Я хотела купить целую семгу или форель (красную), посолить детям - не нашла . Только куски - сомнительного вида ...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

На андел по средам и субботам, там купишь свежайшую. С радужной форелью здесь туговато, обыкновенной много. Вкус примерно один, только внешний вид отличается. За форелью можно просто мужа на пруд послать. пускай наловит...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Sarrabi лосось целый в макро есть от 4 до 7 кг.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Про Андел поподробнее, пожалуйста, я живу рядом )))

 

я адрес не помню, рядом с суши баром магазин со свежими завозами по средам и пятницам. Здесь на форуме уже писали как то адрес, я только визуально.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Вообще в Макро неплохой выбор, правда морской.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku