MIKKI 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno November 21, 2002 GDV, СПАСИБО ОГРОМНОЕ...прям щаззззззззз помчусь туда!!!! Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
Guest Nastik Nahlásit příspěvěk Odesláno November 28, 2007 Любители рыбы, SOS! Куплена сдуру в Макро рыба -попугай(?). Papousci ryba, млин. скидка на нее была, дай, думаю, отведаем... не нашла я нигде, что с ней делать. кто-то готовил? Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
novel 149 Nahlásit příspěvěk Odesláno November 28, 2007 3.8 Vaření na páře (dušení) Dušení patří mezi jeden z nejzdravějších způsobů přípravy ryb. Stačí trochu tuku a vody a i tak zůstane uchována vlastní chuť, výživné látky a vitamíny. Dusíme s pokličkou, aby pára zůstala v hrnci (použijte skleněnou pokličku!). Použijte k dušení také NORDSEE rybí základ. Je to ten nejlahodnějších způsobů, jak připravit rybu. Existuje několik možností, jak rybu dusit, např. v košíku (jako v Číně) nebo v hrnci s oddělitelným sítkem a podle přání buď se zeleninou nebo bez zeleniny. Zelenina bude chutnější, když ji necháme 10 minut naloženou v rybí marinádě. Můžeme ji také přidat dohromady s rybami ke studené rybí nebo korýší várce. Při vaření v páře je důležité, aby užitá tekutina nepřišla do styku s hotovým jídlem. Stejně tak je důležité dbát na to, abychom měli správnou pokličku, jinak nám bude unikat pára. Doba vaření závisí na velikosti ryby a teplotě. Z pravidla stačí 8 až 10 minut na 1 centimetr tloušťky masa při teplotě 85 až 90° C. Výživné látky, které rybí maso obsahuje, tak zůstanou nejlépe uchovány. K dušení se nejlépe hodí tyto druhy ryb: Platýs obecný Platýs velký Jazyk obecný Parmice nachová Rejnok Papouščí ryba Štika Candát Pstruh Sumec » top 3.9 Vaření v nálevu Když vaříme rybu na tento způsob, necháme ji vařit při teplotě 70-90 ° C ve velkém množství vody. Rybí nálev se dá například získat v jednoho litru vody, 20 g soli, z dávky octa, trocha bílého vína, z malé cibule, petrželky a bobkového listu. Přiveďte všechno do varu a přidávejte kousky ryb nebo kousky filet. Po dobu 10-15 minut (záleží na velikosti a počtu kusů) je nechte nasáknout. Vaření v nálevu je velmi jemný způsob, jak se dá zpracovat ryba. Jakmile má rybí maso pevnou konzistenci a nemá již skelnou, ale matnou podobu, je ryba hotová. Teď se dají kosti velmi lehce oddělit od masa. Rybí nálev může být různý, například: Pocher au Blanc (citróny, voda a mléko), Cour-Bouillon (voda, bílé víno, zelenina a koření), Au Bleu (voda a dobrý a lehký ocet), Rybí vývar nebo lehká rybí polévka. Často se bohužel stává, že nálev bývá málo osolen. Chuť ryby je lepší, když se při přípravě použije minimálně 25 g soli na 1 litr tekutiny a pokud se přidává další voda, měla by se přidat i sůl. Ryby, které mají delikatesní chuť, by se měly připravovat v lehkém nálevu. Ryby, které mají výraznější chuť, by měly mít i výraznější nálev. Obsah soli by měl být konstantní. Pokud jsou ryby nakrájené na kousky nebo na filety, je doba vaření kratší. Podle velikosti vaříme 10-15 minut. Je dobré, když se ryby asi tak 10 minut před tím, než je vaříme, naloží do ještě studeného nálevu (cca 30° C), tím lépe nasákne sůl a aroma. Pro vaření v nálevu se nejlépe hodí tyto ryby: Treska Platýs obecný Treska skvrnitá Treska tmavá Okouník mořský Jazyk obecný Papouščí ryba Parmice nachová Štika Lín Kapr Sumec Pstruh Siven alpský atd. Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
Guest Nastik Nahlásit příspěvěk Odesláno November 28, 2007 novel, спасибо! а то я думала уже из нее чучело сделать. красивая. Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
Sarrabi 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 Очень хочется рыбы (нормальной, вкусной). Тема про магазины, конечно, древняя... Не появились ли в Праге приличные рыбные магазины ? Плиииз! Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
Karry 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 нет, но старые существуют Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
Sarrabi 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 Спасибо ! Отправлюсь в многодневный поход за вожделенной рыбой . Пора свой магазин открывать ... Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
sergshan 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 рыбы много, ИМХА. Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
Sarrabi 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 Я хотела купить целую семгу или форель (красную), посолить детям - не нашла . Только куски - сомнительного вида ... Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
sergshan 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 На андел по средам и субботам, там купишь свежайшую. С радужной форелью здесь туговато, обыкновенной много. Вкус примерно один, только внешний вид отличается. За форелью можно просто мужа на пруд послать. пускай наловит... Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
Sarrabi 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 Про Андел поподробнее, пожалуйста, я живу рядом ))) Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
novel 149 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 Sarrabi лосось целый в макро есть от 4 до 7 кг. Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
Sarrabi 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 Спасибо! Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
sergshan 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 Про Андел поподробнее, пожалуйста, я живу рядом ))) я адрес не помню, рядом с суши баром магазин со свежими завозами по средам и пятницам. Здесь на форуме уже писали как то адрес, я только визуально. Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky
Karry 0 Nahlásit příspěvěk Odesláno February 28, 2008 Вообще в Макро неплохой выбор, правда морской. Quote Sdílet tento příspěvek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatní stránky