Kotig

При худших знаниях

Recommended Posts

Praha – Výzkumy opakovaně ukazují, že dívky mají ve škole lepší známky než chlapci i v případě, že jsou jejich výsledky v testech srovnatelné, uvedla Česká školní inspekce (ČŠI). Potvrdilo se to podle ní také při důkladné analýze výsledků mezinárodního průzkumu TIMSS 2011 a PIRLS 2011 zaměřeného na znalosti matematiky a čtení u žáků čtvrtých tříd základních škol.

Chlapci při testu z matematiky dosáhli průměrně 516 bodů a měli průměrnou známku na vysvědčení 1,9, zatímco průměrný výsledek dívek byl o jedenáct bodů horší, ale na vysvědčení měly průměrnou známku 1,7. S využitím dalšího statistického modelování analytici zjistili, že dívky ve čtvrtém ročníku mají při stejných výsledcích v testech 1,3krát větší šanci získat jedničku z matematiky než chlapci. V případě českého jazyka je tato šance u dívek dokonce 1,9krát vyšší.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Так это в соседнюю тему из новостей, про женско-мужское равноправие. Зачем две темы одинаковые рядом-то?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Там вроде речь шла о России. И главное о том, как всё плохо. А тут Чехия и всё хорошо.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

А, нутадада.

Что ж хорошего-то, налицо сексизм в пользу женщин :).

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Pozitivní diskriminace, někdy také podpůrná akce (anglicky: affirmative action) odkazuje k politice která bere v úvahu faktory jako „rasa, barva kůže, náboženství, pohlaví, sexuální orientace, zdravotní postižení nebo národnost“[1] při zvážení podpory znevýhodněných skupin „v oblastech zaměstnání, vzdělání a podnikání.“[2] Opatření pozitivní diskriminace byla nejprve aplikována ve Spojených státech v navaznosti na Hnutí za občanská práva. Někteří kritikové této politiky upozorňují na fakt, že zvýhodňování určité skupiny nutně diskriminuje ostatní skupiny obyvatel, jiní upozorňují na nákladnost, neefektivnost a chybná východiska takovéto politiky.

 

Některé evropské země již předpisy podporující ženy v řídících funkcích využívají a zdá se, že to funguje. Jako první s nápadem přišlo v roce 2003 Norsko, které zavedlo 40procentní kvótu.

 

Česká republika asi změní svůj dosud odmítavý postoj k záměru Evropské komise prosadit povinné kvóty pro zastoupení žen v dozorčích a správních radách firem. Uvedla to ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová v Lucembursku, kde o věci jednali odpovědní ministři osmadvacítky.

tyden.cz, 19. 6. 2014

Kvóty 40 procent by podle návrhu měly soukromé firmy dosáhnout do roku 2020, u státních firem by to mělo být o dva roky dříve.

Návrh v Evropské komisi předloni prosadila eurokomisařka pro spravedlnost Viviane Redingová. Předpokládá, že by při obsazování nevýkonných orgánů, tedy dozorčích a správních rad, velkých firem měly v případě jinak shodné kvalifikace kandidátů dostávat přednost ženy.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
že dívky mají ve škole lepší známky než chlapci i v případě, že jsou jejich výsledky v testech srovnatelné

Глядя как учится моя дочь, у меня сложилась своя теория на этот счет :) Может быть девочки чаще готовятся, когда чувствуют, что их вот-вот спросят отсюда и лучше оценки? Я вот вижу что у моей глубокого понимания часто нет, так что текущие оценки не плохие, но копни поглубже, например дай большой тест с разными заданиями, и оценка будет хуже, чем ее "средняя". Так что думаю проблема еще может быть в самой системе оценивания, когда лучшие оценки получит, скажем так, более прилежный ученик.

p.s. а "позитивная дискриминация" имхо глупость какая-то... например читала где-то, что в обсуждали не ввести ли квоты на количество женщин в партиях. Мне интересно они силком их тащить собираются или из социально-слабых принудительно набирать? И какое будет качество таким образом набраных кандидаток? Не, я за действительно равные права в том плане, что пусть каждый занимается тем, что у него лучше получается и за результаты своей деятельности получает оплату, в зависимости именно от результатов, а не чего-то там еще.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Для нормальной женщины это должно быть просто унизительно.

Завтра каждый дебил скажет, что приняли на место шефа не за умение работать а только за ... между ногами, и возразить будет нечего.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Собственно и я об этом. Такими вещами фактическое неравенство только подчеркивают.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku