Просто Марина

Земан вернулся из Китая самолётом Петра Келлнера (PPF)

Recommended Posts

NEH56c7ff_113546_1534005.jpg

 

Čínský prezident přijal nejen Miloše Zemana. Spolu s ním se návštěvy u Si Ťin-pchinga účastnil i miliardář Petr Kellner. Letadlem pronajatým PPF se navíc český prezident vrací zpět z Číny. Hrad to zdůvodnil časovou úsporou. Letoun PPF na rozdíl od vládního airbusu doletí do Česka bez mezipřistání.

 

„Majoritní akcionář investiční skupiny PPF pan Petr Kellner se zúčastnil jako součást podnikatelského doprovodu prezidenta Miloše Zemana přijetí u čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Důvodem je respekt k čínské tradici, kdy představitelé největších zahraničních investorů v Číně bývají součástí delegace své země při přijetí u vrcholných státních představitelů Čínské lidové republiky,“ sdělil iDNES.cz mluvčí PPF Radek Stavěl.

Není to bezpečné, říká politolog

 

Cestovat soukromým letadlem při státní návštěvě podle politologů není obvyklé. „Hlavně z hlediska bezpečnosti prezidenta to není úplně v pořádku. Soukromý letoun by nemusel být řádně zabezpečen,“ míní Vladimír Balaš z Ústavu státu a práva Akademie věd ČR. Obrazu prezidenta na veřejnosti podle něj soukromý let se zástupci dvou firem asi neuškodí. „Ale zase mu to v určitých kruzích ani moc neprospěje,“ dodal.

 

Vyjádřil se i k Zemanově návratu letounem PPF. „Prezident využil volné kapacity v jednorázově pronajatém letadle určeném k přepravě zástupců PPF a J&T, kteří se zúčastnili podnikatelského doprovodu pana prezidenta. Nešlo tedy o soukromé letadlo pana Kellnera, který mimochodem zůstává pracovně v Asii,“ uvedl Stavěl.

 

(Idnes.cz)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

О, как раз недавно про Петю заметку читал. Любопытная личность.

 

Бизнесмен из Праги Петр Келлнер имел дела с несколькими участниками российского списка Forbes. Результат? Он теперь намного богаче их.

 

Статья старая, но, вроде, правдивая. Судя по всему, у Келлнера и сегодня дела идут неплохо. Хотя у меня лично с PPF опыт только негативный.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Прям заинтересовал меня что-то Келлнер.

Из интервью с ним:

 

"Pamatujete, jak jsme se bavili o korupci v Rusku? Dnes si myslím, že je to horší v Česku," řekl Petr Kellner během exkluzivního rozhovoru pro MF DNES, prvním po více než třech letech. "Pokud srovnám situaci tady a tam - a máme v Rusku docela velký byznys - tak situace u nás je bohužel horší"

 

Вот в расширенном виде на русском:

 

Про коррупцию

- В Чехии в последнее время не только политики активно обсуждают тему коррупции. А приходится ли и Петру Келлнеру иногда давать взятки?

- Нет, Петру Келлнеру не приходилось давать взятки. Но ведь и я не живу в вакууме. Я рад, что в настоящее время средствам массовой информации в Чехии удается вскрывать резонансные случаи коррупции, а то у меня иной раз складывалось впечатление, что наступил полный беспредел. Помните, как мы восемь лет тому назад говорили о коррупции в России? Сегодня я думаю, что в Чехии ситуация еще хуже…

- Хуже, чем в России? Это достаточно круто.

- Сравнивая ситуацию у нас в стране и в России – а там у нас достаточно серьезный бизнес – к сожалению, прихожу к выводу, что ситуация в Чехии хуже.

 

 

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku