Recommended Posts

....,если не трудно-в Дрезден,наверное,и....

 

Съезд на Пирну ( не доезжая Дрездена) и в километре от съезда - Реал.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

А мне вчерась посчастливилось купить нормальные ,маленькие , пупырчатые огурчики на Градчанской у вьетнамцев.

Хрустящие, и абсолютно не горчат ..... :blonde:

 

зы. Эти водянистые местные фаллоимитаторы из Теско и Альберта , задолбали.....

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

У которых вьетнамцев? Их там, "на Градчанке" 4 магазина и в 2-х минимум достойные овощи (сегодня там тоже брал огурцы мелкие - жрать можно, но бывает сильно лучше).

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Там, где начинается улица Дейвицка, вроде.....Поблизости какой-то магазинчик индийский.

Конечно, бывают лучше...но, на безрыбье......

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

А вот.

 

RuskaZmrzlina-FUCK_disp1024.jpg

 

 

Если я скажу то, что думаю об этом, хотя бы 1/10 -ю часть, меня точно забанят навсегда.

/Владельцев фирмы VERA NOVA я бы утопил в унитазе, это медицинский факт/

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Rentar-вам спасибо огромное,поеду!!!!

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Докладываю - брал сок в 5-литровой упаковке с краником, яблоко-морковь. Вкус - как из соковыжималки, густой и не приторно-сладкий. Планирую пойти в эту субботу снова туда, может еще чего куплю вкусненького. Хочется, знаете, молодой картошечки пожарить, да с лучком и сметанкой!

 

Кстати, брал там творог (rodinna farma Nemcovych) - очень даже ничего, я вам скажу.

 

В следующий раз хочу успеть купить сок яблоко-груша.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Завтра на Дейвицкой будет фермерский базар

 

trhy.gif

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Oksanaka, намекаешь что надо опять собраться на дейвицкое минипиво? ;)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
А вот.

Если я скажу то, что думаю об этом, хотя бы 1/10 -ю часть, меня точно забанят навсегда.

/Владельцев фирмы VERA NOVA я бы утопил в унитазе, это медицинский факт/

 

И в чем цимес топить в унитазе? Скажи, только отчасти. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%...%81%D0%BB%D0%BE

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Брали в Клановице яблочный сок с добавлением целера и свеклы по 190 крон за 5л. Нашей семье понравилось. Рекомендую. :)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Любопытная статья от организатора рынка в Клановице, Hanka Michopulu:

 

Tradiční trh: návod k přípravě

 

Lidové noviny, 16.10.2009

 

O zoufalém nedostatku zemědělských trhů se teď mluví a píše často. Když jsem za krátkou dobu napočítala v novinách sedmý článek na toto téma, rozhodla jsem se nepřidávat k nim další, ale raději jednat. Trh jsem udělala. Není to nic těžkého a můžete to zkusit také

 

Je slunečné sobotní poledne. V rukou držím obrovské koště a snažím se jím vyšťourat zbytky mrkvové natě z tartanového povrchu na dvoře místní základky. Trh právě končí. Na rozdíl od časů puberty, kdy jsem školní pozemek metla zásadně stylem „jako co jako?“, teď pohybuji koštětem dychtivě a účelně, poháněná těkavým blahem. Sousedé vzali trh útokem, takže pozvaní trhovci prodali všechnu zeleninu během dvou hodin. Teď už mají místní svůj med, domácí vajíčka, ovocné šťávy, klobásky, sýry a zeleninu dávno doma a z oken kuchyní se linou vůně oběda. Ještě včera jsem kvůli tomu v noci nespala a modlila se, ať přijde aspoň pár důchodců pro levnou zeleninu. Teď vím, že příští víkend tady budu stoprocentně zametat zas.

 

Snem Pražana totiž momentálně je přijít v sobotu na náměstí, nakoupit košík lokální zeleniny a náruč kytek po pětce za kus a jít domů vařit. Z Havelského trhu je trh překupnický a do Holešovické tržnice se každý nedostane. Místo české zeleniny tak kupujeme mrkev z Holandska, petržel z Izraele a jablka z Jihoafrické republiky. Malý zemědělský tržík jsme si vymodelovaly v představách jeden srpnový večer s mou sousedkou Klárou. Každé sobotní dopoledne v říjnu si vyzkoušíme, jak trh funguje, a uvidíme, co dál, rozhodlo se. Trvalo pět týdnů, než ožil na krytém dvoře základní školy. Kromě zametání jsme si sáhly i na další profese: rozdáváme letáky za stěrače aut parkujících před Lidlem a Penny (poprvé si libuji, že tady stojí), kopírujeme a vylepujeme plakáty, běháme po polích v Polabí a sháníme prvoproducenty ovoce, zeleniny a květin, stěhujeme dubové stoly. Cesta k cíli nebyla přímá, ale lhala bych, kdybych tvrdila, že šlo o výstup na osmitisícovku. Trochu do kopce se vinula jen při žádání o zapůjčení pozemku a přemlouvání zemědělců, aby přijeli někam poprvé a místo okopávání chvíli vydělávali. („V Klánovicích? To asi nepůjde, tam jsem nikdy nebyl.“) No a nakonec zbývalo si na tuhle srandu nějak vydělat. Každý pátek večer proto pečeme hruškové a švestkové koláče s drobenkou pro náš charitativní stánek, kde se prodají, aby pokryly náklady s přípravou trhu spojené. Na probuzení zaniklé tradice to stačí, pro pokračování bychom měly zkusit zaklepat na dveře nějaké státní instituce.

 

Jediné, co nám dělalo vrásky, byla srážka s místním zelinářem. Toho, kdo to tu s námi táhne v časech dobrých i zlých, připravíme o sobotní tržby, takže až ten cirkus skončí, neprodá nám ani shnilou bramboru, natož fenykl a dubový salát. Trh má posilovat lokální byznys a vazby, ne je rozbíjet. Udělíme tedy jednu výjimku a pan Hrdlic smí přivézt svůj stroj na výrobu čerstvé pomerančové šťávy a levné řezané květiny. Banány ale musí nechat v krámě. Ještě ráno na mě nevraží, ale odpoledne mi už zase kyne na pozdrav. Pomerančové šťávy se prodalo jako v krámě za celý měsíc a kytky jsou taky fuč. Český sortiment trhu dává představu určité chudosti výběru, ale opak je pravdou. Ve skutečnosti tu vládne gurmánství jako na pravém francouzském „marché“. Ochutnávám slaďounké kiwi vypěstované u Kolína, objevím malou červenou řepu sklizenou i s delikátní natí. Utržila jsem taky obří vlašské ořechy „papíráky“ o velikosi mandarinek a začínám se těšit na vánoční pečení. U stánku pana Poláka probíhá degustace deseti odrůd hrušek a vede se zasvěcená debata na téma, která je vhodná na pečení s medem, která na koláč a jaká na dozrání. Litoměřická jablka se vybírají podle buketu: to voní po hroznech, tohle po květinách. K účasti se mi podařilo umluvit také řezníka Klátila z Pacova. Prodává svou slavnou Matoušovu klobásu a ještě lepší uzenou krkovičku a paštiky ve skle. Pan Heuler má mišpule a divoká rajčata velikosti borůvek a stánek vedle nabízí čerstvě usmažené bramborové chipsy. Z trhu odchází sousedka a nevěřícně volá, že už tašku nemůže utáhnout, a přesto se nedostala při placení přes stovku.

 

Česká zelenina nám roste přímo u nosu a je tak dobrá, že se jí máloco z dovozu vyrovná. Představte si ji třeba jako velkou místnost, vlastně spižírnu, kterou máte hned vedle kuchyně. Dveře do ní jsou bohužel už léta zamčené. Je naditá čerstvým a levným zbožím, ale my na to už zapomněli a běháme pro zeleninu kolem celé zeměkoule. Přitom stačí jít a ty dveře… prostě otevřít.

 

источник

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku