PIZZA

Что Вы думаете по этому ...

Recommended Posts

Привет , Уважаемые! Вот вопрос мне не даёт покоя. Мы с женой получили ПМЖ , а вот детям из-за прерыва 5 летнего ВНЖ на один месяц - отказали в получении Постоянки. При том один из детей родился сдесь в Праге. К тому же - при рождении ребёнка родители так же до 60 дней могут обратиться в ЦП с ходотайством о ПМЖ новорожденного. Вопрос возжо ли добиться ПМЖ детям в данной ситуации - как Вы думаете ?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Из знакомых у кого такая же ситуация этот вопрос положительно не решился - ждут 5 лет. С другой стороны есть и такое: ребенку дали ПМЖ на основании того, что один из родителей за два месяца до рождения малыша получил ПМЖ

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Мы с женой получили ПМЖ , а вот детям из-за прерыва 5 летнего ВНЖ на один месяц - отказали в получении Постоянки.

Все правильно, так как вы подавали документы по 5 годам непрерывного проживания.

 

§ 68

(1) Povolení k trvalému pobytu se na žádost vydá cizinci po 5 letech nepřetržitého pobytu na území.

 

(2) Do doby pobytu podle odstavce 1 se započítává doba pobytu na území na vízum k pobytu nad 90 dnů a na povolení k dlouhodobému pobytu nebo doba pobytu na základě udělené doplňkové ochrany podle zvláštního právního předpisu2). Do této doby se nezapočítává doba, po kterou byl cizinec na území služebně vyslán zahraničním zaměstnavatelem nebo zahraniční právnickou nebo fyzickou osobou; doba pobytu na území za účelem studia se započítává jednou polovinou.

 

(3) Do doby pobytu podle odstavce 1 se započítávají i období nepřítomnosti cizince na území v průběhu této doby pobytu, pokud tato jednotlivá období nepřítomnosti nepřesáhla 6 po sobě jdoucích měsíců a pokud ve svém souhrnu nepřesáhla 10 měsíců, a dále období nepřítomnosti cizince na území, které nepřesáhlo 12 po sobě jdoucích měsíců, pokud byl cizinec pracovně vyslán do zahraničí. Nepřetržitost pobytu je dále zachována, pokud jedno období nepřítomnosti cizince na území nebylo delší než 12 po sobě jdoucích měsíců ze závažných důvodů, zejména jde-li o těhotenství a narození dítěte, závažné onemocnění anebo studium nebo odborné školení, přičemž toto období se do doby pobytu podle odstavce 1 nezapočítává.

 

(4) Žádost o povolení k trvalému pobytu je oprávněn podat i cizinec, který v době splnění podmínek podle předchozích odstavců pobývá mimo území. Jestliže platnost povolení k dlouhodobému pobytu na území skončí cizinci v době jeho nepřítomnosti na území, musí být žádost podána nejpozději do 6 měsíců od skončení platnosti tohoto povolení.

 

И нарушили условия получения § 68.

 

При том один из детей родился сдесь в Праге. К тому же - при рождении ребёнка родители так же до 60 дней могут обратиться в ЦП с ходотайством о ПМЖ новорожденного.

HLAVA V POBYT CIZINCE NAROZENÉHO NA ÚZEMÍ

§88

(1) Narodí-li se cizinec na území, považuje se jeho pobyt na tomto území po dobu pobytu jeho zákonného zástupce, nejdéle však po dobu 60 dnů ode dne narození, za přechodný, není-li dále stanoveno jinak.

(2) Pobývá-li zákonný zástupce narozeného cizince na území na vízum, je povinen v době podle předchozího odstavce podat policii v místě, kde je hlášen k pobytu na území, za narozeného cizince žádost o udělení stejného druhu víza; to neplatí, pokud narozený cizinec v této době vycestuje z území.

(3) Pobývá-li zákonný zástupce narozeného cizince na území na základě povolení k dlouhodobému pobytu nebo povolení k trvalému pobytu, je povinen v době podle odstavce 1 podat za narozeného cizince žádost policii o udělení víza k pobytu nad 90 dnů,

nebo o udělení povolení k trvalému pobytu; vízum policie udělí do cestovního dokladu dítěte nebo do cestovního dokladu zákonného zástupce, v němž je dítě zapsáno; to neplatí, pokud narozený cizinec v této době vycestuje z území. V případě podání žádosti o povolení trvalého pobytu se pobyt narozeného cizince od okamžiku narození do právní moci rozhodnutí o této žádosti považuje za pobyt trvalý.

 

(4) Doba podle odstavce 1 se považuje za prodlouženou, pokud podání žádosti v této době zabránily důvody na vůli cizince nezávislé, do doby, než tyto důvody pominou. Cizinec je povinen důvody podle první věty neprodleně oznámit policii.

 

§89

(1) K žádosti podle § 88 odst. 2 je zákonný zástupce narozeného cizince povinen předložit

a) cestovní doklad dítěte; v případě zákonného zástupce, který je cizincem, lze předložení cestovního dokladu nahradit předložením vlastního cestovního dokladu, ve kterém je dítě zapsáno,

b.) rodný list dítěte,

c) doklad o cestovním zdravotním pojištění po dobu pobytu na území nebo čestné prohlášení, že uhradí náklady spojené s poskytnutím zdravotní péče dítěti.

 

(2) K žádosti podle § 88 odst. 3 je zákonný zástupce narozeného cizince povinen předložit náležitosti podle odstavce 1 písm. a) a b.).

 

Вопрос возжо ли добиться ПМЖ детям в данной ситуации - как Вы думаете ?

Возможно, но воссоединением к родителям, имеющим ПМЖ, но не по параграфу § 68. :)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Я подавала по воссоединению с родителем, имеющим ПМЖ (т.е. со мной), у меня дети вообще к тому времени имели побыт два или три года, трвалый дали без проблем, правда без еврорезидента. :)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

т.е. можно ребенку нарушать временной ценз - 60 дней в году (пребывания вне страны). а потом (когда родители получат) просто податься на воссоединение с семьей ? Главное родителям не нарушать ?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
т.е. можно ребенку нарушать временной ценз - 60 дней в году

О чем вопрос?

Нет такого временного ценза.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

сорри, тогда я вообще не в теме. А какой есть ?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ну и спасибо же Вам Всем большое за надежду в получении ПМЖ для детей. Значит надо подавать прошение на " воссоединением к родителям, имеющим ПМЖ ". Очень помогли Вы мне, а то совсем сил уже нет с этой бюрократией .

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
а дети с гражданством. хе-хе.

Это к чем ?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
... а потом (когда родители получат) просто податься на воссоединение с семьей ?

Главное родителям не нарушать ?

Именно так. :)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Вот и мы во вторник едем в Братиславу, подавать младшего на ПМЖу.

В велвысланецт чешском консульстве, очень радушно всё объяснили, и пригласили приехать, даже без сына.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku