Recommended Posts

Помнится, как-то довольно давно возникал вопрос, по поводу которого дискутирующие не сошлись во мнениях. Предлагаю вниманию форумчан свежую статью по этой проблеме.

 

Zaměstnanci mohou jet na služební cestu i MHD 

25.4.2005, Zdroj: Verlag Dashöfer

Zaměstnanec dostane proplacené i jízdenky MHD, pokud cestoval na služební cestu městskou hromadnou dopravou. Je však třeba tyto jízdenky přiložit k vyúčtování.

 

Základem pro stanovení výše náhrad cestovních výdajů vynaložených zaměstnancem při pracovní cestě jsou prokazatelně doložené výdaje, to znamená, že i v případě náhrad jízdních výdajů městskou hromadnou dopravou jsou to jízdenky.

 

Při pracovní cestě v obci, kterou má zaměstnanec v pracovní smlouvě uvedenu jako místo výkonu práce, však zaměstnavatel může také stanovit výši náhrad jízdních výdajů při použití městské hromadné dopravy bez prokázání konkrétní jízdenkou, a to podle ceny jízdného v příslušném dopravním prostředku městské hromadné dopravy (§ 20 odst. 2 zákona o cestovních náhradách). To se netýká případů pracovních cest v obci, ve které zaměstnanec nemá sjednáno místo výkonu práce.

 

Připomínáme, že pracovní cesta je cesta za účelem výkonu práce (ke kterému je zaměstnanec zaměstnavatelem vyslán), pokud je výkon práce prováděn v jiném místě, než je místo pravidelného pracoviště.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku