Recommended Posts

Získání výpisu poštou

 

Pro nepražské obyvatele je nejjednodušším způsobem jak získat výpis z Rejstříku trestů ověřená žádost. Celý systém spočívá v tom, že vyplníte potřebný formulář (SEVT 17 157 0) a dojdete s ním k ověření na určené úřady (Okresní státní zastupitelství, obecní úřady, městské úřady, úřady města, v Praze obvodní úřady a místní úřady, úřady městských částí), které Vám po ověření formulář nevrátí, nýbrž ho automaticky odešlou na Rejstřík trestů, který Vám (zpravidla do dvou až tří týdnů) pošle výpis z Rejstříku trestů na určenou adresu.

 

Ověřování

 

K ověření totožnosti žadatele budete potřebovat občanský průkaz nebo jiný platný osobní průkaz s fotografií (cestovní pas, průkaz o povolení pobytu cizince, vojenský průkaz, řidičský průkaz ap.). V případě, že za žadatele podává žádost jiná osoba, předkládá tato osoba plnou moc úředně ověřenou a přeloženou do českého jazyka.

 

Správnost údajů uvedených na žádosti se ověřuje podle originálu platného osobního průkazu (např. občanský průkaz - ID karta), který obsahuje alespoň: jméno, nynější příjmení, rodné příjmení, datum a místo narození, rodné číslo a státní občanství. Chybí-li některý z těchto údajů v osobním průkazu (cestovní pas, průkaz o povolení pobytu cizince, potvrzení o ztrátě občanského průkazu ap.), předkládá žadatel nebo jeho zmocněnec rodný list, rodný a křestní list, potvrzení o narození, oddací list ap. Občané České republiky a Slovenské republiky předkládají originál nebo jejich úředně ověřenou kopii. Občané ostatních států originál nebo kopii úředně ověřenou a přeloženou do českého jazyka. Uvedený postup vychází ze skutečnosti, že evidence Rejstříku trestů je založena výhradně na rodném příjmení osob.

 

Формуляр заявления

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Так пользуем почту уже давно. Единственное пользительное изменение , заверение бланка стало возможно не только в полиции , но и в других местах. Кстати , сиё можно использовать и пражакам ? Дабы в очереди не толпится ?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ну да , я заполнял жадость , в полиции проверяли , и посылали на реестрик. Приходит заверенная через 7-10 дней , почтой , домой. Не надо толпится в реестрике и терять 2-4 часа времени.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku