Streljanyj

MfD: Путину грозит опасность в Чехии

Recommended Posts

MfD: Putinovi hrozí podle bezpečnostních složek v Česku nebezpečí

 

PRAHA 16. ledna (ČTK) - Publikováno 16.1. 2004 7:38:00 - České bezpečnostní složky zachytily informaci, že ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi nebo jeho ženě hrozí při jejich plánované návštěvě České republiky nebezpečí. Podle Mladé fronty Dnes pocházejí informace o hrozbě z odposlechu rusky mluvících osob, které se zdržují na českém území.

"Z odposlechu se vyhodnotilo, že existuje bezpečnostní riziko, a proto budou přijata příslušná opatření," cituje MfD nejmenovaný zdroj z bezpečnostních složek.

 

Po loňské listopadové návštěvě Klause v Moskvě se začalo počítat také s cestou Putina do České republiky. Konkrétní termín návštěvy však nebyl stanoven. Podle tehdejšího vyjádření českých diplomatů se ale Putinova návštěva neuskuteční do ruských prezidentských voleb, které se budou konat v polovině března. "Určitě se ale dá očekávat návštěva paní Putinové," řekla v Moskvě novinářům Livia Klausová.

 

"S návštěvou se obecně počítá, ale nevím o tom, že by se na ní teď pracovalo," řekl nyní MfD tiskový mluvčí českého prezidenta Petr Hájek.

 

Ministr vnitra Stanislav Gross podle listu uvedl, že o konkrétní hrozbě prvnímu ruskému páru neví, ale že je potřeba počítat se vším. "V tuto chvíli nemám žádnou informaci, že by v této souvislosti něco hrozilo. Je ale samozřejmě jasné, že každá takováto návštěva je sama o sobě bezpečnostním rizikem. Tedy že je při ní zapotřebí počítat se všemi variantami," prohlásil Gross.

 

O jaká konkrétní rizika v Putinově případu jde, není jisté. Z telefonátů bylo údajně možné vysledovat podle listu jen to, že se rusky mluvící podnikatelé domlouvají na "akci, která má přijít, až bude Putin v Praze". Hovořili také "o uvolnění finančních prostředků na tuto operaci".

 

Болд сой - GF

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Кря-кря. Рисовая водка. Z odposlechu rusky mluvících osob, které se zdržují na českém území, можно "услышать" всё, что только нужно на настоящий момент.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

DNES - страшная желтизна. Потому что косит под приличную прессу. А может это пробный камень в rusky mluvicich osob, ktere se zdrzuji na ceskem uzemi? Определение группы риска, так сказать?:-)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku