Просто Марина

Министерство земледелия потратило миллионы крон на конфеты и паззлы

Recommended Posts

Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) prověřil hospodaření ministerstva zemědělství a Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) v letech 2007 až 2013.

 

Ministerstvo zemědělství a SZIF čerpaly evropské dotace z Technické pomoci z Programu rozvoje venkova. Obě instituce mohly peníze čerpat a zároveň plnily roli poskytovatelů. Dotace se využívají na financování odborných studií, sběr a analýzu dat nebo tvorbu informačních materiálů.

 

„Poskytování dotací se řídilo pravidly, která vydalo Ministerstvo zemědělství. Tato pravidla ale neobsahovala sankce a korekce pro případy, kdy příjemce dotací – v tomto případě opět Ministerstvo zemědělství nebo SZIF – poruší podmínky pro poskytnutí dotace nebo si nechá proplatit výdaje, které být proplaceny vůbec neměly,“ uvedla mluvčí NKÚ Olga Málková.

Propagační puzzle za půl milionu korun

 

Ministerstvo tak samo sobě nastavilo velmi benevolentní podmínky pro čerpání peněz z EU. Za prostředky například nakoupilo propagační předměty, které neměly žádnou informační hodnotu. Jednalo se třeba o bonbóny, náplasti, vějíře, zvířecí figurky nebo puzzle. Poslední položka stála půl milionu korun.

 

Resort, který v letech 2007 až 2013 vedla převážně ODS, vydal peníze také na poradenské služby za 595 tisíc korun. Kontrolorům však nedokázal předložit žádné výstupy.

 

Dalších 4,1 milionu korun zaplatilo ministerstvo za dvě analýzy, které měly ukázat, jak lépe spravovat Program rozvoje venkova. Z 18 doporučení však rezort využil jen tři. Jedna rada vyšla na 1,4 milionu korun.

 

Читать полностью.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku