milacek

Перепись населения в Чехии 2011 года

Recommended Posts

Сегодня нужно было кое-что узнать на сайте нашего местного "сельсовета", среди интересующей информации наткнулась и на информационные материалы к переписи населения в Чехии, которая пройдет через 49 дней. Заодно заглянула и на официальный сайт. Приятно удивило, что переписные листы изданы на несколько языках, в том числе и на русском и украинском. Если кому интересно:

http://www.scitani.cz/sldb2011/redakce.nsf..._dalsich_jazyku

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

V posledních dnech se objevily nové případy trestné činnosti (zejména krádeží) v souvislosti se Sčítáním lidu, domů a bytů 2011.

Там же советы, как избежать такой ситуации и фото атрибутов, которые должны быть у представителей службы sčítání.

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Здравствуйте, Уважаемый Форум

 

Возник вопрос в связи с пропуском сроков отпавки бланков переписи населения. Поиск по форуму результатов, к соожалению, не дал.

 

Закон говорит, что я обязана была заполнить и отправить во время бланки переписи населения. К сожлению я так не сделала (формуляры взяла но не отправила :blonde: ). Тот же закон č. 296/2009 Sb. устанавливает за такое правонарушение штраф до 10 000 крон. Помогите, пожалуйста, советом на каком основании возможно избежать штрафа либо заплатить до 10000 (как можно меньше :blush: ) или пинком на страницу с такой инфой

 

Спасибо

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Сестра не успела вовремя, ей в конторе Statistického Úřadu сказали, что ничего страшного, никакого штрафа не будет, это так людей пугают типа.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
místopředseda ČSÚ Stanislav Drápal „Definitivní počet formulářů se ještě o několik tisíc zvýší. Některé jsou stále doručovány poštou nebo osobně na podatelny Českého statistického úřadu. Došlé formuláře budou zařazeny do zpracování stejně jako ty, které získáme ve druhé polovině května při tzv. došetřování - dotazování u domácností, které formuláře převzaly, vyplnily, ale nebyly doručeny na ČSÚ“.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Опубликованы первые результаты переписи.

 

Letošní sčítání lidu, domů a bytů (SLDB 2011) odhalilo ve společnosti řadu nových trendů, které přineslo posledních deset let. Podle prvních předběžných výsledků sčítání v Česku rychle přibývá cizinců, kteří tu žijí dlouhodobě. Roste počet vysokoškoláků i lidí bez vzdělání, ubývá manželství, přibývá rozvodů, výrazně se mění vlastnictví bytů i způsob jejich vytápění. Ukazuje se také, že lidé chrání své soukromí více než v minulosti, když hojně využívali možnost, že nemusí na dobrovolné otázky o národnosti a víře odpovídat.

V České republice žilo letos na jaře podle sčítání 10 562 214 obyvatel, to je o 332 154 lidí více, než před deseti lety. Za tímto růstem stojí nejen zvyšující se porodnost několika posledních let, ale především imigrace cizinců, kterých v Česku žije o 260,5 % více než před deseti lety. Jejich počet se blíží k půl milionu.

Nejpočetnější skupinou cizinců v ČR jsou lidé s ukrajinským státním občanstvím (117 810), na druhém místě jsou Slováci (84 380) následováni Vietnamci (53 110), Rusy (36 055), Němci (20 780) a Poláky (17 856). V České republice byli sečteni lidé ze 182 zemí světa.

Ссылка

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku