Recommended Posts

Pokud Český Telecom nesplní svůj slib a do 23. září letošního roku nepředloží nabídku lepších podmínek připojení k internetu pro koncové uživatele, obrátí se ministr informatiky Vladimír Mlynář na Český telekomunikační úřad (ČTÚ) a využije všech zákonných možností k tomu, aby taková nabídka byla učiněna. Mlynář o tom informoval na dnešní tiskové konferenci. Podle něj by se poplatky za vytáčené připojení k internetu měly dostat na průměrnou úroveň Evropské Unie s tím, že cílem je zavedení paušálního poplatku.

 

Jak dále potvrdil, v minulých dnech proběhla na toto téma nelehká jednání s generálním ředitelem Českého Telecomu Gabrielem Berdárem a předsedou představenstva Ondřejem Felixem. Předmětem schůzky byl mimo jiné návrh, který Český Telecom prezentoval na Fóru pro vytáčený přístup k internetu. Jedním z možných nástrojů, které může využít v případě, že Český Telecom s novou nabídkou nepřijde, je podle ministra institut takzvaných zásad regulace, které je ministerstvo informatiky oprávněno vydávat a tak vstupovat do regulačního procesu.

 

Mlynář dnes také zopakoval svůj požadavek, aby Český Telecom u služeb ADSL alespoň navýšil rychlost připojení za stávající cenu. Ministr připustil, že rozšíření služeb ADSL bude vyžadovat ze strany dominantního operátora nemalé investice, které musí vykazovat návratnost. Mlynář na dnešním setkání zároveň zhodnotil půlroční práci ministerstva informatiky v oblasti zavádění e-Governmentu, telekomunikací, elektronického obchodu a zvyšování počítačové gramotnosti české populace.

 

Источник

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku