paschtet

Не могу найти инфу о провозе ребенка

Recommended Posts

Привет всем!
Не могу найти информацию о провозе ребенка через границу без родителей.
Почему-то не работает поиск. Какие доверенности нужны, на каком языке, если из Праги в Москву и обратно поездом, что нужно чехам, что нужно белорусам.
Скиньте ссылочку, наверняка уже это обсуждалось.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

В России так: при выезеде из страны нужно разрешение (доверенность) от обоих родителей. На русском, соотв. языке.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Чехов эта проблема если и интересует, то скорее в несколько ином аспекте - чтобы родители с долгосрочной визой случайно не оставили в Чехии несовершеннолетнего ребёнка, записанного в родительский паспорт. По этому поводу даже письмо специальное было:

 

Odepření vycestování cizinci (rodiči) s dlouhodobým vízem, ponechává-li na území České republiky své dítě zapsané v jeho cestovním dokladu

 

S účinností od 20. března 2001 bude orgány služby cizinecké a pohraniční policie na hraničních přechodech České republiky zpřísněna kontrola vycestovávání cizinců podle § 92 zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů.

 

Cizinec - zákonný zástupce, který ponechal na území České republiky cizince (dítě) mladšího 15 let, jehož je zákonným zástupcem, a jehož má zapsaného ve svém cestovním dokladu, musí předložit buď potvrzení ověřené policií, že cizinec mladší 15 let pobývá na území České republiky s cestovním dokladem a má uděleno vízum, je-li podmínkou pobytu na území České republiky, a že fyzická osoba starší 18 let nebo právnická osoba se zavázaly, že uhradí náklady spojené s obživou cizince, s jeho ubytováním a léčením po dobu pobytu na území České republiky až do vycestování z území České republiky a náklady vzniklé Policii České republiky v souvislosti s případným rozhodnutím o správním vyhoštění, nebo potvrzení zdravotnického zařízení, že cizinec mladší 15 let je hospitalizován; Policie České republiky povolí vycestování z území České republiky i při nepředložení potvrzení zdravotnického zařízení, pokud zákonný zástupce podepíše čestné prohlášení, že jeho vycestování není v rozporu se zájmy cizince, kterého ponechává na území České republiky.

 

Uvedené se netýká cizince, který má na území České republiky povolení k pobytu (trvalému) a cizince registrovaného Ministerstvem zahraničních věcí České republiky.

 

Ředitel cizinecké a pohraniční policie
v z. plk. JUDr. Václav Vosecký 

 

Из чего следует, что если ребёнок не фигурирует в загранпаспорте родителя, то и проблемы не возникает.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ежели поездом, то у российских погранцов вопросов не возникнет по причине отсутствия оных.(Погранцов)
А вот белорусские- это песня.
Так что, на всяк случай, нотариально заверенное согласие от обоих родителей..

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Streljanyj, это по закону. А на практике случилось у коллег при выезде обоих родителей с дочкой - попросили ребёнка поговорить с ними на своём языке. Наверно, хотели убедиться, что это не чешский украденный ребёнок? (А дочка, услышав обращение чешского дяди, сказала ему в ответ единственное известное ей на тот момент чешское слово Ahoj) :^)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

QUOTE (StYlus. @ Jun 23 2003, 20:26) Streljanyj, это по закону. А на практике случилось у коллег при выезде обоих родителей с дочкой - попросили ребёнка поговорить с ними на своём языке. Наверно, хотели убедиться, что это не чешский украденный ребёнок? (А дочка, услышав обращение чешского дяди, сказала ему в ответ единственное известное ей на тот момент чешское слово Ahoj) :^)
Слышал и я о таких перегибах на местах. Но до сих пор считал, что избыточное рвение полицейских давно кануло в прошлое, где-то через пару-тройку месяцев поосле появления процитированного птсьма.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku