Recommended Posts

Вчера снемовне представлена Novela zákona o Rejstříku trestů:

Návrh zákona se předkládá ke splnění úkolů uložených v usnesení vlády ze dne 12. července 2006 č. 855, kterým vláda schválila postup realizace Záměru snížení administrativní zátěže fyzických osob při řízeních a činnostech, při nichž je vyžadován výpis z evidence Rejstříku trestů za účelem doložení bezúhonnosti.

 

Cílem předkládané právní úpravy je, aby byl odstraněn dlouhodobě nepřijatelný stav, kdy fyzické osoby samy žádají o výpis z evidence Rejstříku trestů za účelem doložení bezúhonnosti pro účely správního řízení ve formě originálu výpisu nebo jeho ověřené kopie. Základním principem navrhované úpravy je legislativní zajištění přesunu povinnosti z fyzické osoby, která je účastníkem správního řízení, ve kterém je výpis vyžadován, na správní orgán, který vede příslušné správní řízení. Tak bude naplňována jedna ze základních zásad činnosti správních orgánů uvedená v ustanovení § 4 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, že veřejná správa je službou veřejnosti. Pro jiné účely, např. kdy se fyzická osoba uchází o zaměstnání a prokazuje svou bezúhonnost výpisem před vznikem pracovněprávního vztahu nebo obdobného vztahu, zůstává tato povinnost na fyzické osobě opatřit si dosavadním způsobem výpis z evidence Rejstříku trestů.

Отсюда.

 

В рамках этой новеллы меняется и закон о пребывании иностранцев из которого убираются обязанности иностранца предоставить výpis z evidence Rejstříku trestů ЧР.

Кроме того в случае получения трвалого по 5 годам предлагается чтобы справка о несудимости из страны происхождения не была обязательным условием а предоставлялась по требованию:

11. V § 70 odst. 2 písmeno e) zní:

"e) doklad obdobný výpisu z evidence Rejstříku trestů jako podklad k posouzení trestní zachovalosti (§ 174) vydaný státem, jehož je cizinec státním občanem nebo v němž má trvalé bydliště, jakož i státy, v nichž cizinec v posledních 3 letech pobýval nepřetržitě po dobu delší než 6 měsíců, nebo čestné prohlášení v případě, že tento stát takový doklad nevydává; tato povinnost se nevztahuje na cizince mladšího 15 let a na cizince staršího 15 let, jemuž bylo uděleno vízum k pobytu nad 90 dnů za účelem strpění pobytu na území nebo povolení k dlouhodobému pobytu za účelem strpění pobytu na území, jemuž byla udělena doplňková ochrana podle zvláštního právního předpisu2), nebo který žádá o povolení k trvalému pobytu podle § 67; žádá-li cizinec o povolení k trvalému pobytu podle § 68 odst.1, je povinen doklad předložit, je-li o to požádán,".

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Т.е. Глебушка, есть шансы предположить, что в ближайшее время это схвалит снемовна???

:) Мне вот, вторая часть, очень даже подходит.

 

За инфо, отдельное спасибки. :beer:

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Раньше нового года ничего не изменится.

К тому же вторая часть не гарантирует, что такую справку не попросят.

Я вовсе не хочу испортить тебе настроение, но лучше на это не рассчитывать, впрочем ты и сам понимаешь.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
лучше на это не рассчитывать

:) Если бы я жил в ЧР первый год, я бы может и надеялся на что-то быстрое.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku