Recommended Posts

Правильнее сказать, этой малины никогда и не было, это из области мифов и околонаучной фантастики. :rolleyes:

 

А на основании межгосударственных договоров действительно есть возможность зачесть произведенные в Чехии пенсионные отчисления.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Доктора здесь спокойные, делаешь страховку, записываешься - и обслуживаешься по какой-никакой, но страховке, прививки покрываются, госпитализация в случае необходимости - тоже. Поначалу можно кого-то к доктору ссобой брать в качестве переводчика.

Кстати, а реально ли в Праге найти русскоязычного доктора для консультаций и/или родов?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Да, в частности. в Мотоле, зовут Минаев. Возможно, где-то еще, я не в курсе.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
пардон, я в сотках недюжа. Но м2 квартиры в Киеве от 500-1000 до бесконечности уёв.

извеняюсь за опоздание, но может кто про московские цены кто что слышал :huh:

чиста для сравнения :D

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ёшкин кот.. вы ж в интернете

15.11.2005

Цены на московскую недвижимость растут на три процента в месяц

За минувшую неделю средняя стоимость жилья в Москве выросла на 1,2 процента и составила 2193 доллара за квадратный метр. Об этом свидетельствуют индексы рынка недвижимости на неделю от 28 ноября, опубликованные аналитическим центром "Индикаторы рынка недвижимости".

отсюда

 

22 мая 2006, 16:01

Средняя стоимость жилья в Москве за минувшую неделю выросла на 1,7% и составила 3222 доллара за квадратный метр. Об этом говорят данные, опубликованные на сайте центра "Индикаторы рынка недвижимости". Аналитики портала отмечают, что темпы роста цен на московское жилье замедлились, и этот процесс будет постепенно продолжаться. При этом наибольшими темпами растут цены на квартиры в домах из "плохой панели" и "современной панели". Медленнее всего дорожает жилье из "плохого кирпича" - 1,2 процента.

отсюда

 

При все бредовости цифр согласна, что так и есть. Хотя три тыщи баков за метр меня повергли в шок.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Guest Ket_za_rulem

Что значат "плохая панель", "современная панель", "плохй кирпич"?

Можно предположить, что "современная" - построенная недавно, а все остарьное....3 сорт не брак(с) :blink:

 

Хотя три тыщи баков за метр меня повергли в шок.

 

это не предел- в однушках дороже, в трешках дешевле

Upraveno uživatelem Ket_za_rulem

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ну так всегда было, чем меньше площадь, тем дороже (при прочих равных) в ней метр.

Кэт, у вас квартира в Москве есть, или вы её купить хотите? Какая разница, что там себе московские реалитки придумывают :) Практически всё жильё в Москве (тем более современная эта панель ) - третий сорт не брак... как не назови :(

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Guest Ket_za_rulem

От той квартиры остались лишь приятные воспоминания(особенно от цены, за которую ушла) :D

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Guest Ket_za_rulem

Не могу, у меня там родичи и из их дома выглед на мой "бывший" :)

 

В тамошнем банке барышня, по секрету, сказала, что все клиенты, которые "имели", счета обнулили и вкладываются-вкладываются...прям как в 97-м (кажется 97-й был?)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Моя маман заявила окончательно и бесповоротно (причём ехать ей никто не предлагал) :D - я умру на родине!

Но на свою пенсию она и там прожить не может, живёт на нашу, так что про брильянты - очень здравая мысль :lol:

 

У меня тоже, читая тему, промелькнула мысль, что она уже не "где рожать", а "где хоронить". :D

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

ocean , это я не спрашивал про цены, если что. а так, шутканул :D

 

От той квартиры остались лишь приятные воспоминания(особенно от цены, за которую ушла) :D

+1 :D

Upraveno uživatelem DENIS

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Žena má právo si vybrat, kde bude rodit

 

Některým ženám vyhovuje rodit za pomoci všech dostupných léků, procedur a vyšetření, jiné si přejí rodit doma nebo alespoň bez medicínských zásahů.

 

Čeští porodníci mohou být právem pyšní - mezi 33 vyspělými zeměmi světa je totiž Česká republika podle Světové zdravotnické organizace zemí s druhou nejnižší kojeneckou úmrtností.

 

Zatímco ve Spojených státech umírá do jednoho měsíce po narození pět dětí z tisíce, u nás jen dvě. Pro ilustraci - v nejhůře hodnocené Libérii je těchto dětí 65.

 

Vedle kvalitní výživy jsou takové výsledky možné jen díky moderním lékům a technice, jenže ne vždy je jejich použití bezpodmínečně nutné a ženy by měly mít možnost tyto zákroky dle svého uvážení odmítnout nebo si vybrat vhodné alternativy.

 

V nemocnici, nebo doma?

 

Zastánkyně přirozeného porodu, gynekoložka a matka tří dětí Helena Máslová uvádí přirovnání: "Zvířecí samičky rodí jen v bezpečné atmosféře. Stejně tak i žena. Jenže když ji vystraší prostředí nemocnice a celá řada medicínských zákroků, začne se jí vyplavovat do krve adrenalin a průběh porodu se zpomalí nebo zastaví."

 

Co je přirozený porod? Takový, do jehož průběhu se minimálně nebo vůbec nezasahuje léky, přístroji a zákroky, kdy se respektují přání rodičky a kdy se vnímá matka i dítě jako jedna ošetřovaná jednotka.

 

Mnohé matky se však bojí, že odmítnutím výplachu střev nebo nástřihu hráze mohou ohrozit své dítě.

 

"Odmítnutí klyzmatu u normálního porodu není spojené s žádným rizikem. K nástřihu sahá lékař v případě, kdy se obává nekontrolovaného poranění hráze. Je to ale matčina volba. Medicínský porod je k tomu, aby probíhal rychle, bezpečně a pokud možno bezbolestně," říká Tomáš Binder z motolské porodnice.

 

Některé ženy chtějí přivést dítě na svět doma. Tehdy je nutné, aby měly dobrou porodní asistentku, aby byly informované o rizicích a především aby nezanedbávaly prohlídky v těhotenství.

 

Porodila a šla

 

Jakýmsi kompromisem mezi porody doma a klasickým porodem v nemocnici je varianta, kdy matka sice přivede na svět dítě ve zdravotnickém zařízení, ale po několika hodinách odchází domů a péči o novorozence přebírá do 24 hodin předem vybraný obvodní pediatr.

 

Dagmar Suchá, prezidentka Unie porodních asistentek, říká: "Díky tomu, že má žena individuální péči porodní asistentky a dětského lékaře, není vystavena riziku zanedbání možných poporodních komplikací."

 

"Ženy, které zvolily možnost ambulantního porodu, se cítí v lepší duševní rovnováze a se svou novou rolí se rychleji sžívají a osvojují si dovednosti zacházení s dítětem," dodává.

 

Takový porod si však žena musí dobře naplánovat a dopředu se domluvit s dětským lékařem o odborné péči o dítě.

 

"Ministerstvo zdravotnictví vydalo sporné doporučení, podle něhož by se měl držet novorozenec tři dny v porodnici, nemá však oporu v zákoně. Přesto je důležité, aby se rodiče se zdravotníky domluvili a podepsali, že odcházejí dobrovolně," vysvětluje Ludmila Olšáková z Hnutí za aktivní mateřství, které se snaží situaci v českém porodnictví přiblížit individuálním potřebám matek.

 

K tomu ještě dodává porodní asistentka z Porodního domu U čápa Zuzana Štromerová: "Odpovědnost za dítě mají rodiče."

 

Rozhodněte se, kde chcete rodit

 

• Prověřujte porodnice

 

Zajímejte se o to, jestli je nemocnice "baby friendly", zda podporuje kojení, jak často se v ní při porodu provádí nástřih hráze, zda je v ní možnost odběru pupečníkové krve a přítomnosti dalších osob u porodu, kolik je matek v jednom pokoji a zda je možné objednat si nadstandardní pokoj. Vše naleznete na stránkách www.aperio.cz/porodnictvi/pruvodceporodnicemi. Čekáte-li miminko, u kterého se předpokládá nutnost zvýšené péče, hledejte takzvaná perinatologická centra, která pečují například i o extrémní nedonošence.

 

• Choďte do kurzu

 

Čtěte specializované knížky a časopisy, navštěvujte kurzy porodní přípravy, pokud možno i s partnerem. Je dobré si vybrat kurz nezávislý na porodnici, ta totiž může informovat jen o takových službách a možnostech, které sama nabízí. V kurzech vás připraví na vše, co s porodem souvisí. Zacvičíte si, naučíte se správně dýchat, poznáte lépe své tělo, dozvíte se o kojení a péči o dítě.

 

• Uvažujte rozumně

 

Velká část žen se nemusí obávat komplikací, přesto se do poslední chvíle nedá říci, jak bude porod probíhat. Jste-li pevně přesvědčena, že chcete rodit doma nebo ambulantně, choďte na prohlídky v těhotenství, abyste rizika zmenšila co možná nejvíc. Mějte po ruce kontakt na porodnici. Protože porodním asistentkám zatím pojišťovny péči o rodičku a dítě neproplácejí, připravte si pět až deset tisíc korun. Zato budete mít jistotu, že asistentka zná vás a vaše představy o průběhu porodu.

 

• Vezměte si posilu

 

Dnes už je pro většinu žen přirozené mít u porodu svého partnera a psychologové se shodují v tom, že jeho účast posiluje jeho vztah k potomkovi. Jiné ženy uvítají doprovod duly, tedy ženy vyškolené v poskytování psychologické podpory těhotným a rodícím. Ovšem pozor, dula nemůže v žádném případě suplovat zdravotnickou pomoc porodní asistentky, i když má o porodu široké znalosti. Její služby stojí kolem tří až pěti tisíc korun. Více informací najdete na www.duly.cz. V cizojazyčné literatuře hledejte pod heslem "doula".

 

MF DNES

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Всем здраствуйте! Кто то может посоветовать роддом/врача, куда на сегодняшний день лучше податься?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Простите, если выражаюсь некорректно. Ничего плохого в виду не имею.

Но Вы думаете, что если Вы поедете рожать в дежурный роддом к дежурному врачу, то Вас съедят или замучают? Или у Вас беременность отягощена чем-то серьёзным? Тогда это отдельная история и всё равно решать не на форуме, а с лечащим врачом.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku