Recommended Posts

Народ! Кто писал Smlouvu o vypořádání SJM по § 24 Zákona o rodine?

Интересует не образец, "стащенный с сети", а конкретный договор, но весьма усеченной "еднодухой" формы, что типа этим договором партнеры подтверждают, что SJM разделено по принципу: "что у кого было, на ком написано - то тому остается и за тем числится, все довольны и всё уже поделили..." и баста.

Интересует образец, прошедший через "соудни синь".

 

*. Просьба к тем, кто с законом и параграфом не знаком, с проблемой не сталкивался - Не постить...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

С законом знаком, с проблематикой немного тоже, договор не писал (не по Сеньке шапка), но знаю, где взять...

А что, собственно, интересует?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Тема не имела логического конца.

Вопрос решен. Тему можно закрыть и списать в Архив, но...

Может кому из форумчан потом при разводе пригодится.

Поэтому желающим разводиться в Чехии по § 24 Zákona o rodine привожу пример беспроблемового договора об "упорядочивании" отношений между супругами после развода, именно прошедшего "соудни синь". (Без такого договора по § 24 НЕ РАЗВЕДУТ!!!)

Smlouva o vypořádání vzájemných majetkových vztahů, práv a povinností společného bydlení a vyživovací povinnosti pro dobu po rozvodu manželství

(dle §24a odst. 1 písm. a) Zákona o rodině)

uzavřená mezi paní _____________ r.č. *****/****  bytem _____________ Karlovy Vary, a  panem __________________ r.č. ******/**** bytem, ________________, Teplice, 415 01

V souvislosti s rozvodem manželství účastníků této smlouvy uzavírají tito následující smlouvu o vypořádání všech vzájemných majetkových vztahů.

I. Účel dohody

1.1.  Účastníci této dohody uzavřeli manželství dne 06.05.**** na Městském Úřadé v České Kamenici, okres Děčín (svazek**, ročník ****, strana **, poř.č.*). Z tohoto manželství se nenarodily žádné děti.

1.2. Účastníci této dohody se rozhodli podat u Okresního soudu v Teplicich žalobu o rozvod manželství.

1.3. Za účelem dosažení rozvodu manželství ve smyslu ust. §24a zákona o rodině a vypořádání vzájemných majetkových vztahů, práva bydlení a vyživovací povinnosti pro dobu po rozvodu manželství, se účastníci dohodli na uzavření této dohody.

II. Vypořádání společného jmění manželů

II.1. Smluvní strany se dohodly na tom, že ke dni právní moci rozsudku o rozvodu manželství se paní Natalija___________  bude jediným a výlučným vlastníkem  veškerého bytového zařízení  bytu na adrese ************ v Karlovych Varech, a  automobilu Mitsubishi Outlander  SPZ 1K8 ****.

II.2. Smluvní strany se dohodly na tom, že ke dni právní moci rozsudku o rozvodu manželství se pan __________________ bude jediným a výlučným vlastníkem  veškerého bytového zařízení v pronajátém bytě na adrese_______________,  v Teplicích, 415 01. 

II.3.  Nemovitosti. Účastníci této smlouvy se prohlašují že nevlastní žádnou nemovitost, která náleží do společného jmění manželů.

II.4.  Finanční vypořádání a závazky. Účastníci této smlouvy prohlašují, že veškeré finanční vztahy  jsme mezi sebou  se  vypořádali.

II.5. Pokud jde o dluhy, závazky nebo pohledávky, jež jsou součástí společného jmění manželů účastníci této smlouvy se dohodli tak:

-  Na sebe přebírá veškeré odpovědnost za závazek, ten účastník smlouvy, který za trvání manželství závazek osobně podepsal.

II.6.    Pokud by do společného jmění manželů - účastníků této smlouvy - patřily i jiné věci a hodnoty, než ty, které jsou specifikovány v článku II.1 – II.5. této smlouvy,  zůstávají ve vlastnictví toho z účastníků smlouvy, který je bude mít po právní moci rozsudku o rozvodu manželství ve svém držení.

III.Práva a povinnosti společného bydlení

Vzhledem k tomuto vypořádání  manželé  prohlašují, že jejich práva a povinnosti společného bydlení jsou vypořádány a z tohoto titulu si nečiní vůči sobě navzájem žádné další nároky. Zároveň se paní Natalija ******** zavazuje že bude nadále bydlet spolu s jejími dvěma nezletilými dětmi na adrese ******* v v Karlovych Varech. Pan ________________  zavazuje že bude nadále bydlet v pronajátém bytě na adrese _____________, v Teplicích, 415 01

IV. Vyživovací povinnost

Účastníci se  dohodli na tom, že nebudou vůči sobě uplatňovat vyživovací povinnost  mezi manžely, ani uplatňovat právo na výžívné pro rozvedeného manžela а kazdy z  manzelu  bude po rozvodu schopen sám se živit.

V. Závěrečná ustanovení

  V .1 Oba účastníci této smlouvy potvrzují a shodně prohlašují, že uzavřením této smlouvy jsou mezi sebou zcela vyrovnáni a nebudou vůči sobě uplatňovat jakékoliv další nároky a pohledávky z důvodu budoucího zániku společného jmění manželů.

V.2. Účinky této smlouvy nastanou ke dni právní moci rozsudku o rozvodu manželství účastníků této smlouvy.

V.3. Tato smlouva je vyhotovena ve 4 vyhotoveních.

  V.4. Účastníci této smlouvy prohlašují, že si text smlouvy přečetli, s obsahem souhlasí a že tato smlouva byla uzavřena podle jejich skutečné, svobodné a vážné vůle, nikoli v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek a na důkaz toho pod ni připojují své podpisy.

V  Teplicich dne 25.04.2006       

 

************ Natalija  podpis    __________________       

 

Rudolf************    podpis    __________________ 

 

*

А проблемовыми, приведшие к созданию темы на форуме были боды II.3, II.5 и II.6. - Может кому попадались. Из-за чего вся "бодяга" велась и из-за чего стандартная форма договора с нэта "не садилась"

Ибо...

II.3 - Пани недвижимости имела много, но полученной как подарки(Смешно или немного дороже, но пани рисковать не хотела...)

II.5 - У каждой стороны "по уши" лизингов, кредитов, обязательств перед Екс. уржадами и подобное.

II.6. - Что кто на себе имел, то тому после развода и остаётся...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Там в "ржизэни" есть еще ньюансы...Будет интерес, поделюсь.... (даром, ибо не мой профиль)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Обратите внимание на пункт IV. договора (Vyživovací povinnost).

Формально для paní Natalija вопрос решен.

А фактически в будущем могут возникнуть проблемы.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

QUOTE (Viktor @ Apr 27 2006, 08:16) Обратите внимание на пункт IV. договора (Vyživovací povinnost).

Формально для paní Natalija вопрос решен.

А фактически в будущем могут возникнуть проблемы.

А здесь можно по-подробнее, в чем именно...?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Я не специалист в семейном праве, поэтому не буду искать ссылки на соответствующие законы и параграфы.

Суть возможной проблемы в том, что состояние здоровья одного из бывших супругов в будущем может резко ухудшиться.

И соответствующий бывший супруг NE bude po rozvodu schopen sám se živit.

И в этом случае суд может по его заявлению признать výžívné pro rozvedeného manžela.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Случай который вы предполагаете , что спустя допустим 5 лет, бывший супруг покалечится и может попросить суд назначить бывшей своей жене принять его на иждевение, относится к разряду "казусных". Он не соответствует реальной ситуации бесспорного, беспроблемового развода о котором идет тема и не попадает под § 24 Zákona o rodine. Иначе тогда бы развод шел по другим параграфам этого закона.

 

*. Теоретически он просить спустя 5 лет бы это мог, но кто ж ему это право "уплатнит". Дети - не его, вместе и до развода года 3 уже не жили, в разных городах да на своих хлебах....Каждый настроен жениться и выходить замуж в ближайшее время за нового "партнера". Здесь в пример поставлен договор о разводе фиктивного (понятно всем на форуме) брака и как бесболезненно из него выйти и застраховать свой "зад".

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Говорите, не соответствует реальной ситуации?

Еще как соответствуют.

И чужие дети, и отсутствие совместного проживания не имеют к этому никакого отношения.

Но шанс действительно есть.

Все проблемы по пункту IV. договора (Vyživovací povinnost) исчезнут с наступлением нового брака.

Но, в общем случае: никакой бесспорный развод сегодня не отменит výžívné pro rozvedeného manžela завтра, если кто-либо из бывших супругов будет иметь желание и законные основания реализовать свое право.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

QUOTE (Viktor @ Apr 27 2006, 10:01) И никакой бесспорный развод сегодня не отменит výžívné pro rozvedeného manžela завтра, если кто-либо из бывших супругов будет иметь желание и законные основания реализовать свое право.

Тогда уточните именено для кого из бывших супругов (не обязательно ссилку на закон, достаточно ИМХО)...

а)Если выйдет замуж далее она,

б)если женится далее он?

с) если женятся обое бывших супругов?

Когда "заникает можность уплатнэни"?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Со вступлением в брак.

В данном случае чешского супруга.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Так она его, суку, второй раз женить еще должна... Или, там законом еще онин способ предусмотрен...Rozvodem se výživného zbavit nedá

Ani rozvodem však vzájemná vyživovací povinnost zcela nezaniká. Manžel, který se na rozvratu manželství převážně nepodílel a jemuž byla rozvodem způsobena závažná újma, a stejně tak manžel, který není schopen se sám živit (např. ze zdravotních důvodů), může podat návrh soudu, aby byla druhému z manželů stanovena vyživovací povinnost. Soud určí výši vyživovací povinnosti podle schopností, možností a majetkových poměrů povinného manžela. Výživné náleží oprávněnému manželovi až do uzavření nového manželství nebo do smrti manžela, který je povinen vyplácet výživné.

Догадливые форумчане догадались...(умереть его надо)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Guest Ket_za_rulem
в пример поставлен договор о разводе фиктивного (понятно всем на форуме) брака

 

а про не фективный не понятно.

т.е. в нормальном браке подобная бумага нужна "на всякий случай", поэтому интересен вариант, если з тогото манжельстви дети си народили или планируются

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Девушка, тогда это не ваш параграф....мы о §24a odst. 1 písm. a) Zákona o rodině

говорим. А сам закон имеет и тучу других параграфова (....минимум 24)... а с детьми по осторожней надо, если думать о разводе...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku