ajdar

Отец Ленина

Recommended Posts

В Лидовках в рубрике Zajímavosti прочитал, не удержался, запостил. Потому что стиль такой былинно-эпический и сам припад прикольно-хохмический:-)

 

Leninův otec má zvýšit porodnost

 

MOSKVA 14. července 2005 | 10:12 Uljanovský kraj ve středním Rusku řeší problém nedostatku dětí. Za posledních deset let klesl počet místních obyvatel o 42.000. "Jak je tohle možné?" ptal se gubernátor Sergej Morozov svých podřízených. "Ženy nechtějí rodit," odpovídali mu. Gubernátor si vzal problém za svůj a nechal vypracovat program demografického rozvoje oblasti do roku 2010.

 

Součástí programu, který přijde na osm miliard rublů (asi stejně v korunách), jsou osvětové akce i postupné zvyšování příjmů obyvatelstva. Hlavním úkolem je však povýšení statusu rodiny, tvrdí gubernátor. Jedním z důležitých bodů je pozvednutí prestiže otcovství mezi budoucími i současnými tatínky.

 

K tomu má dopomoci nový svátek - Den otců. Slavit se má 26. července. Tehdy se totiž narodil Ilja Uljanov, který kromě vůdce bolševické revoluce Lenina zplodil dalších pět dětí. "Datum nebylo vybráno náhodně. Ilja Uljanov je náš rodák, který byl příkladným otcem," řekl listu Izvestija regionální ministr zdravotnictví Igor Tichonov.

 

Na prvních oslavách nového svátku v Uljanovském kraji budou shromážděni vzorní otcové z celé oblasti. V místním Divadle mladého diváka se pak uskuteční konference, kde budou uljanovští tátové společně se specialisty řešit problém, jak se správně realizovat v roli otce.

 

Nejlepší tatínkové pak dostanou vyznamenání gubernátora. Přitom medaile se budou dávat v

několika kategoriích: Otec - vůdce, Otec - přítel dětí nebo Nejsportovnější otec. Z nejvzornějších otců vznikne nakonec Rada otců oblasti. Ta bude mít za úkol přemýšlet nad dalšími možnostmi, jak zvýšit porodnost v kraji, a rozšířit tak počet rodin s více dětmi.

 

Представляете как они там будут придумывать на своем Совете, как повысить рождаемость?:-) Надо им привлечь широчайшую общественность - столько советов надают:-) Ребята не без юмора управляют Ульяновской губернией:-)))

Вот это мне нравится - "Otec - přítel dětí". А кто этой медалью не помечен, тот кто?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
- А ты любишь коммунистов? - спросил я насмешливо.

- Ну а как же! - закричал черт. - Как же их не любить? Они ведь тоже вроде чертей, всегда что-нибудь веселое придумают.

(с) Войнович, Москва 2042

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku