Recommended Posts

Я всегда думал, столица - либерал ...

 

Власти Юго-Моравского края будут помогать иностранцам

 

Власти Юго-Моравского края собираются помогать иностранцам, легально проживающим в ЧР, с поиском работы, жилья и изучением иностранных языков. Кроме того, ими был разработан проект, позволяющий изучить опыт австрийских организаций по миграции. В Юго-Моравском крае проживает около 25 000 иностранцев. В основном, среди них - граждане Украины, Словакии и Вьетнама.

 

Praha

Získat azyl v Česku je mimořádně obtížné, zjistila Mladá fronta Dnes. Z více než pěti tisíc běženců, kteří loni požádali v tuzemsku o azyl, jich uspělo jen 140. Česko, zdá se, o uprchlíky příliš nestojí, konstatuje deník. A bude hůř - azylové řízení se má ještě zpřísnit. Podle Mladé fronty Dnes se ovšem loni ucházelo o azyl u nás nejméně uprchlíků za posledních šest let. Ministerstvo vnitra vysvětluje pokles tím, že běženců přichází méně do celé Evropy. Zklidnila se prý situace v některých zemích sužovaných dlouhodobě válkami. Ochránci lidských práv to ale vidí jinak. Poukazují na to, jak macešsky se české úřady k uprchlíkům chovají. Ti pak o naši zemi nemají zájem. I vládní zmocněnec pro lidská práva Svatopluk Karásek ve své výroční zprávě, kterou minulý týden kabinet schválil, kritizuje například českou raritu, kdy zákony umožňují, aby s jedním člověkem běželo najednou řízení o udělení azylu i proces o jeho vyhoštění.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Власти Южной Чехии давно уже "помогают". По крайней мере, программа у них давно принята и даже соответствующие сложки созданы, кажется. И что? А ничего.

Опыт показывает, что чешским властям привычнее и приятнее под иностранцами понимать только беженцев-азилантов.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku