Borx

Вопрос про замену типа визы

Recommended Posts

общим так.

Кто что-то скажет против Руси... Звоните сразу!

Окажу содействие в приобщении к нормаативной лексике! :)

 

Пердупеждаю: с русскийским акцентом -- фоорвардим в "00" !

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Хотел бы уточнить у наших гуру по поводу этого параграфа.

 

§ 45

      Cizinec, který  hodlá na území  pobývat za jiným  účelem, než

který mu byl povolen, je  povinen požádat policii o udělení nového

povolení  k  dlouhodobému  pobytu.  Nové  povolení  k dlouhodobému

pobytu  nelze  udělit  v  případech  uvedených  v  §  32  odst.  2

s výjimkou případů uvedených v § 42 odst. 2.

 

Получается , что если у меня есть этот самый длоугодобы побыт,а не виза свыше 90 дней (так как продление было уже после 1го мая) я могу тут в Чехии попросить еще и побыт с другой целью. Если я сейчас работаю по найму, то кроме этого могу иметь и живностяк, или к примеру быть соучредителем, и мне никуда для этого не нужно выезжать как раньше? Выходит, что ограничение на смену цели пребывания с воссоединения семьи на другую цель и наоборот касается только этой самой первой визы свыше 90 дней, а если уже есть стикер о длоугодобом можешь иметь сколько угодно целей пребывания,- только в полицию носи соответствующие бумажки. А § 32 odst. 2 и § 42 odst. 2 касается только беженцев.

Судя по закону получается именно так?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

А Вы попробуйте, потом расскажете B)

 

Хороший образчик непродуманных формулировок, встречающихся в последней новеле Главного Закона. Пункт реально не работает, no way. По крайней мере, пока.

 

Кроме того, дорожащим десятью годами менять цель пребывания категорически не рекомендуется в принципе.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Петрович: Ко мне у них притензий не было)))

Поспрашивайте у учеников Форманковой прошедшего учебного года, что она им говорила))) Будет весело. У обалденного преподавателя славянская группа знает через год чешский гороздо лучше, чем у Форманковой)) Кстати, о том, что она ненавидит русских мне говорила еще группа позапрошлого года. А еще лучше, поучитесь у нее сами))) О весело будет!

Хотя вру, у Воржишка ко мне была притензия, он мне доказывал, что Тайвань - это независимое государство, независимость которого признают США и которое является членом ООН. Потом правда сказал, что пользовался информацией 73 года))) Но спорил со мной долго.

 

А можно еще вопрос, ведь УЙОП курсы одногодичные. Как это вы смогли разведать информацию, что говорил Воржишек 4 года назад? И что говорил потом? Я вот такой информацией не обладаю и могу говорить только о том, что он говорил в этом году. Кстати, насколько я знаю, он в УЙОПе работает 2,5 года)))

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Пардон за длинную цитату. Взято с http://domavcr.cz. Сайт по-дурацки сделан, поэтому привожу столь длинный пассаж.

 

Postup při prodloužení stávajícího povolení k zaměstnání (pokud budete vykonávat stejnou práci u stejného zaměstnavatele, který má sídlo na území ČR) je následující:

 

Musíte si vyzvednout tiskopis žádosti o povolení k zaměstnání na místně příslušném úřadu práce v ČR, vyplnit ho v českém jazyce, opatřit fotografií a přiložit potřebné doklady (níže uvedené). Úřad práce zkontroluje žádost a doklady a rozhodne o vydání (s ohledem na situaci na trhu práce v ČR) povolení k zaměstnání na území ČR. Po zaplacení správního poplatku vám úřad práce vydá povolení k zaměstnání, které je platné maximálně na dobu jednoho roku (pokud vám skončí pracovní poměr dříve, vyprší vám i platnost povolení k pobytu za účelem zaměstnání a musíte vycestovat z ČR nebo si podat žádost o povolení k dlouhodobému pobytu). S novým povolením k zaměstnání na území ČR musíte dojít na místně příslušnou Službu cizinecké a pohraniční policie ČR (min. 14 dní před vypršením platnosti stávajícího víza!) a podat tam žádost o prodloužení doby platnosti víza k pobytu nad 90 dnů za účelem zaměstnání nebo podat žádost o povolení k dlouhodobému pobytu (více informací se dovíte v dokumentu: Pobyt cizinců na území ČR). Po kladném vyřízení vaší žádosti můžete pokračovat v zaměstnání.

 

 

Pokud budete vykonávat práci pro jiného zaměstnavatele nebo jiný druh práce pro stejného zaměstnavatele, který má sídlo na území ČR, musíte postupovat následovně:

 

Skončením zaměstnání končí i platnost povolení k zaměstnání na území ČR a platnost víza k pobytu nad 90 dnů za účelem zaměstnání. Musíte vycestovat z území ČR, abyste si mohli zažádat o nové vízum k pobytu nad 90 dnů (zažádat o ně je možné pouze na zastupitelském úřadě ČR mimo území ČR - viz. zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území ČR, v platném znění). Po získání nového víza k pobytu nad 90 dnů za účelem zaměstnání se můžete vrátit do ČR a na místně příslušném úřadu práce v ČR si vyzvednout tiskopis žádosti o povolení k zaměstnání, vyplnit ho v českém jazyce a přiložit potřebné doklady (níže uvedené). Úřad práce zkontroluje žádost a doklady a rozhodne o vydání povolení k zaměstnání na území ČR. Po zaplacení správního poplatku vám úřad práce vydá povolení k zaměstnání, které je platné maximálně na dobu jednoho roku. Poté můžete nastoupit do zaměstnání.

Upozornění!

Od 1.5. 2004 je možné v případě skončení zaměstnání namísto nového víza k pobytu nad 90 dnů podat žádost o povolení k dlouhodobému pobytu na úřadovně cizinecké policie na území ČR (cizinec tedy nemusí vycestovat). O toto povolení může žádat cizinec, který pobýval na území ČR na vízum k pobytu nad 90 dnů, trvá-li stejný účel pobytu (v tomto případě zaměstnání) a cizinec chce na území ČR pobývat přechodně po dobu delší než 1 rok. Povolení k dlouhodobému pobytu se vydá formou průkazu povolení k pobytu. Cizinec bude v tom případě oprávněn pobývat na území ČR po dobu uvedenou v povolení k dlouhodobému pobytu, nejdéle však po dobu jednoho roku. Dobu platnosti průkazu lze opakovaně prodloužit. Pokud budete mít průkaz o povolení k dlouhodobému pobytu, musíte si vyzvednout tiskopis žádosti o povolení k zaměstnání na místně příslušném úřadu práce v ČR, vyplnit ho v českém jazyce, opatřit fotografií a přiložit potřebné doklady (níže uvedené). Úřad práce zkontroluje žádost a doklady a rozhodne o vydání (s ohledem na situaci na trhu práce v ČR) povolení k zaměstnání na území ČR. Po zaplacení správního poplatku vám úřad práce vydá povolení k zaměstnání, které je platné maximálně na dobu jednoho roku. Poté můžete nastoupit do zaměstnání.

Значит ли это, что до 1 мая я вообще не мог поменять работодателя в Чехии, визу рабочую нужно было открывать опять за границей, а теперь, имея длоугодобы побыт, могу,естественно получив новое разрешение UP ?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Нет, не значит.

Работодателя фактически можно было менять и раньше. По сути с 01.05.2004 в этом плане ничего не изменилось, виза и долговременный ВЖ в этом смысле совершенно равнозначны. Разница только в названии и органе, который титул на проживание выдает.

 

Вообще на этом сайте довольно много путаницы и неточностей. При желании покритиковать прицепиться есть к чему B)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

QUOTE (Anna @ Sep 1 2004, 10:40) Поспрашивайте у учеников Форманковой прошедшего учебного года, что она им говорила)))

 

А можно еще вопрос, ведь УЙОП курсы одногодичные. Как это вы смогли разведать информацию, что говорил Воржишек 4 года назад? И что говорил потом?

Объясняю, у меня есть знакомые, которые там учились в разные годы и со многими из них я поддерживаю хорошие отношения, при случае могу предъявить их Вам лично, по крайней мере они не против этого, я бы даже сказал наоборот, а в прошлом году там училась сестра моей жены (правда не у Форманковой, но какая разница?) и я ее там очень часто навещал! :P

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

QUOTE (ajdar @ Aug 28 2004, 13:29) петрович, ты еще не понял, что ли?

Дубль 2 B)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku