StYlus.

В ЧР доминируют русскоязычные ОПГ

Recommended Posts

Источник: VÝROČNÍ ZPRÁVA BEZPEČNOSTNÍ INFORMAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2002, стр. 26

V České republice nadále zaujímají dominantní postavení ruskojazyčné organizované skupiny, zejména se jedná o ruské a ukrajinské občany, v menším počtu se zde vyskytují osoby čečenské a dagestánské národnosti. Oproti ostatním skupinám mají mnohem výhodnější pozici díky svým historickým kořenům, perfektní znalosti prostředí, pravidel a zákonů, jsou si velmi dobře vědomy všech norem platících pro cizince a vědí, jak svůj pobyt legalizovat, mají vybudovány vazby do oficiálních struktur a snaží se kontaktovat osoby, které by byly ochotny se s nimi podílet na korupci.
Na území České republiky působí např. Mukačevská, Luhaňská, Lvovská brigáda. V poslední době dochází k propojování jednotlivých brigád, které v minulosti mezi sebou vedly boj o obsazení území. Cílem sjednocování je dosáhnout větší síly a tím získání většího vlivu.
Zejména Ukrajinci vzhledem k ekonomické situaci na Ukrajině tvoří v ČR jednu z nejpočetnějších skupin cizinců s vízovou povinností. Legalizace pobytu a zaměstnávání ukrajinských občanů je velmi často kontrolováno a řízeno ukrajinskými zločineckými skupinami. Výpalné vybírané od ukrajinských podnikatelů a pracovníků je jedním z hlavních zdrojů "ukrajinských špinavých" peněz v ČR.
Na území České republiky nadále působí někteří příslušníci Solncevské organizace, která je jedním nejsilnějších kriminálních seskupení v RF. Jejich pobyt v ČR je spojen s podnikatelskými aktivitami. Skutečnost, že si Solncevské uskupení dokázalo zformovat výhodné prostředí pro svou činnost v samotné RF, je signálem, že se bude snažit dosáhnout stejných cílů jak v ČR, tak i ve státech Evropské unie.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

По поводу всего этого, было и такое мнение, что Чехия, пожалуй последняя страна, которая еще не навела порядок у себя же. И считается хорошим местом спрятаться от Украинского и Российского правосудия ввиду пассивности местных органов.
Косвенно это подтверждали и сами те, кого здесь считают "бригадами". А в большинстве это просто шпана.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku