Recommended Posts

Это произошло лет пять назад. :)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Наткнулась на очередной роман из серии дневников Адриана Моула - "Адриан Моул - годы капуччино". Автор Таунсенд Сью. Рекомендую всем любителям современной английской прозы :).

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
А наподобие флибусты есть что в Чехии? Хочется закачать чешских книг

Наберете в сезнаме -warez forum там выбежит куча форумов .... найдете где есть книги....зарегитесь....посмотрите на какие файлообменнике основное колличество ссылок....купите за смску лимит скачивания и enjoy

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

А.И. Шумилин "Ванька-ротный"

Здесь можно скачать в разных форматах.

 

Это рукопись окопного фронтовика, как он сам себя называет - "окопника". Он работал над ней восемь лет (с 1975 по 1983 год). Вроде как до сих пор не опубликована.

Мой дед никогда ничего не рассказывал о войне, хотя прошел ее с начала до конца. И очень многие фронтовики, а не просто "участники", которым довелось пройти через самое пекло, никогда не любили об этом рассказывать. Мне кажется, в этой рукописи как раз и содержится то, о чем молчал мой дед и другие немногие выжившие.

Впечатление на меня произвело огромное. В отличие от всего прочитанного о войне раньше, в рассказе автора я узнаю родную Советскую Армию со всеми ее отрицательными и положительными сторонами. Наглядно и правдиво показано наше обычное повседневное раздолбайство и скотство, которое никуда не делось и сегодня. Ну и хорошее тоже есть, не все сплошная чернуха.

Короче говоря, очень рекомендую к прочтению. Но не надо забывать, что писал не академик-историк, а простой ротный о том, как он видел ту войну своими глазами.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Guest Gamayun
Марков, "Эволюция человека", есть еще вторая часть. Книжка насобирала премий и положительных оценок, и совершенно заслуженно. Неспециалистам ее читать легко и приятно, за исключением ну очень немногих мест (и, в моем случает, очень усталых и неспециальных неспециалистов :)). Крутая книжка, спасибо автору. Мне кажется, теперь мало что такого бывает непереводного - чтобы и информативно, и доступно. Читаешь - как документальный сериал ВВС смотришь, только больше информации на единицу времени.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Guest Gamayun
"1000 лет озарений" - тоже книжка-премиант, и тоже не зря. Здесь формат совсем другой, все кратенько (1предмет=1 страница текста) и ярко, как в прямом, так и в переносном смысле. Формат, мне кажется, предполагает наличие этой книжки на журнальном столике, чтобы гостям не скучно было. В подарок хороша: полиграфия очень даже, издание именно что "подарочное". Но у меня вот и столика-то нет журнального, купила я книжку сама себе-любимой, а книжка от этого не хуже. :)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
"Синдром Петрушки" Дины Рубиной.

Великолепно, впрочем, как и всегда!

Если кто из жителей Чехии не читал, рекомендую.

 

Прочла, восторга не разделю,))) читала только потому что сюжет "пражский". Он слишком "детективного навороченный" Некоторые зарисовки и мысли понравились, захотелось поехать, посмотреть Львов ( это осуществила и очень довольна) Но в целом, Рубина часто раздражала слогом, используя штампы. Читаешь предложение, а в конце ляп и всё испорчено... ( я тоже этим страдаю, Маша в замечании "о штампах" была права)))

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
...посмотреть в Львов..

 

"ВО" Львов же? Нэ?

 

да ладно не обращайте внимания

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

А! Да... Зашёл то сказать что читаем. Перечитываем, в смысле...

 

Полдень XXII век.

 

Всё время хочется сказать, встав с унитаза в полный рост:

 

-Йэххх! Натанычи, если бы вы тока могли бы себе представить...

 

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Натанычи да....

 

А я в последнее время (спасибо добрым интернетам и E-букам) как-то по полным собраниям сочинений.

 

Шекли, Натанычи, Брэдбери, Довлатов, Сорокин, мать его, Черток, опять же.

 

 

 

 

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
K Albionu příslušeli dva údržbaři, zedník Hobl a jeho vedouci Wimmer. Byli to dva andělé pohybující se ve vlastním časoprostoru. Hobl měl sto padesát kilo a zedničině se mohl věnovat pouze vsedě. Piolin trávil hromadu času jeho pozorováním, podaval mu cihly a piva, michal maltu a otíral mu pot. Hobl byl schopen jediné Samostatné činnosti, a tou bylo močení. Náš pracovní den vypadal takto: Piolin natočil každé ráno vodu do necek a zedník do nich pečlivé narovnal piva. Chvíli je sledoval, zkoušel, zda jsou již správně chlazená, a zase je ukládal zpět. V nečekaný okamžik luskl prsty, což znamenalo, že se dožaduje otvíráku. Vypil pivo, potom druhé, pak třetí a šel močit za rampu. Při cestě zpátky pustil míchačku a udělal maltu. Pak musel Piolin vyměnit vodu v neckách. Mezitím se připotácel do práce Wimmer, a protože mu bylo špatně, jen na nás kývl a odešel do hospody. Hobl si zatím štosoval hranićku asi padesáti cihel, které chtěl za den spotřebovat, pak je dlouze hypnotizoval a snížil dávku na třicet. Mezitím dozrála piva, Hobl znovu Luskl prsty, Piolin odstranil víčka ze dvou lahví, zedník je vypil a šel močit. Při cestě zpět snížil počet cihel na patnáct. V půl jedné se připotácel Wimmer, oznámil, že kdyby ho někdo hledal, je v hospodě, a odešel. Hobl na nás šibalsky mrkl, Piolin nabral fankou maltu, pořádně ji rozprostřel na horní okraj zídky, pak vzal jemně první z patnácti cihel, umístil ji pečlivě na maltu a teprve poté na ni mohl Hobl poklepat kladívkem. Ve dvě máma podávala oběd, ve tři měl Piolin za úkol Hobla, který zatím spal na své stoličce, probudit, abychom mohli pokračovat. Mezitím nakoukl do vrat Wimmer a ujistil nás, že stále ještě sedí v hospodě. Když měl Piolin náladu, vydrželi jsme zdít až do půl páté, kdy se objevil Wimmer, sdělil nám, že před chvíli mu bylo dobře, ale ted' už je mu zase špatně. Pak si vyžádal plány, podle nichž jsme pracovali, rozzuřil se, že Hobl je úplný idiot, a přikázal zed' zbourat. Zalovil v kufru, dal zedníkovi jine plány, staré pečlivě uschoval a příští den ráno se začínalo nanovo. Tato rytmická činnost dueta Hobl & Wimmer mně a Piolinovi dokonale rozmetala teorii škvír. „Nemůžeš všemu rozumět,“ řekla Piolinovi máma, „děti nemohou všemu rozumět. Od toho jsou děti, viš?“ „A dokonce,“ podotkl strýc Jéro, „jsou na této planetě k vidění děje, kterým nerozumím ani já s občanským průkazem. A to už je pěkná kurvárna!“

Zdì a zídky byly tehdy velkým tématem. Komunisté, kteří měli rádi pořádek, obehnali celou svou gubernii, kde experimentovali s lidmi, zdi, aby jim živý materiál nepobíhal sem a tam. Navíc každou vteřinou upazorňovali na výhody života na správné straně zdi. Někteří jedinci to soustavně štěstí nepřežili. O těžkém životě stavbařů zpívala v roce l978 take skupina Pink Floyd.

Biologický robot Wimmer se dožil úctyhodného věku šedesáti pěti let, než jeho tělo rozmontovala na součástky škodovka, v níž sedél. Biologický robot Hobl zesnul přímo mezi cihlami na melouchu po tříhodinovém konfliktu s majitelem nemovitosti. Během své spolupráce věnovali Wimmer a Hobl světu pozoruhodnou řádku zdí, z nichž se však žádná nezachovala. A svět se točil dál, bylo mu to fuk.

Melouch byla frenetická činnost, jejiz smysl spočival ve snaze vydelat si (pri použiti manualni zručnosti o materialu drženého v socialistickem vlastnictvi) penize, nad nimiž by stat neměl dohled. Melouchy imitovaly soukrome podnikani a proto byly vnimany jako společensky škodlívé.

 

Kapitalisté byli lidé milující práci druhého člověka tak, že ji přepočıtávali na penize, které si potom schovávali do bankovních domů. Bankovní domy jejich činnost velmi vitaly a vyrůstaly jako houby po dešti. Brzy jićh vzniklo tolik, že bylo třeba regulovat, kdo bude vlastnít banku a kdo na ni bude pracovat. Házelo se o to losem. Většinu rozřazování vykonával Bůh. Nikdy nikdo nevěděl, na koho to padne. Všíchni ale byli šťastní že za to nese odpovědnost někdo tak indiferentní jako je Stvořitel. A Stvořitel tak měl alespoň možnost odůvodnít svojí existenci. Řikalo se tomu smír mezi Bohem a člověkem.

Komunisté taky milovalí práci těch, kteří chtěli pracovat, ale jejich ideál byl jiný. Vymyslelí si pro něj termín soustavná revoluce. Mínili jím dosáhnout společností, v níž se za práci nebude platit vůbec.Tato nová a spravedlívá společnost, kde všechno bude patřit všem, měla být definitívním vítězstvím rozumu nad člověkem. Protože komunisté Boha zrušíli, ten se jim do práce nemontoval, jen se v koutě pochechtával.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
"ВО" Львов же? Нэ?

 

Во Львове даже интервью успела дать про своё отношение к русскому языку в Украине)) В качестве комплимента были слова: "Дед поляк в Вас чувствуется"))

Сорокина, мать его)) не забуду и больше не читаю)))

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Все больше появляется изданий, выросших из интересных блогов.

Начала читать "Записки психиатра, или Всем галоперидолу за счет заведения" Максима Малявина.

Забавно, местами смешно, хороший слог, хотя и слегка претенциозный.

В общем, тем, кто получал удовольствие от рассказок Славы Сэ, должно понравиться.

 

Для хорошо посмеяться могу посоветовать еще одного товарища, которого почитываю с удовольствием.

Еще не издавался вроде, хотя предлагали, поэтому в виде журнала.

Журнал именуется "ж0па в ракушках". (антимат вынуждает использовать нули :) а что делать? из названия слов не выбросишь)

Смешные и трогательные рассказки из корабельного и берегового быта морячков.

Правда автору не чужды ковыряния в смысле жизни. Кому это претит, записи с тегом "единый мир" советую пропускать.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Решил не создавать новую тему, хотя книга того заслуживает.

Изучающим чехов и Чехию могу рекомендовать к прочтению книгу уже покойного дипломата и писателя Jiří Gruša "ČESKO - návod k použití". Мне она показалась достаточно сложной, с некоторым количеством незнакомых слов, но от того даже более интересной. Многие вещи расставляет на свои места.

Всё вышесказанное — исключительно ИМХО. Если кому нужно в электронном виде — обращайтесь в личку. UPD: формат — mobi, проконсультируйтесь со своей книжкой!

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku