Recommended Posts

Друзья, подскажите.

Воссоединяем дитя полутора лет с мамой, она заместнана на своей фирме ( длоугодобы побыт )

Достаточно ли будет выписи с банк счёта ? 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

кто именно заместнан на фирме?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

А, понятно, ты типа клоун. Не дошло сразу. Не, мне не до смеху сейчас.

Потом посмеёмся.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

https://www.mvcr.cz/clanek/obcane-tretich-zemi-dlouhodoby-pobyt.aspx?q=Y2hudW09Nw%3d%3d

https://www.mvcr.cz/clanek/prostredky-k-pobytu-pro-ucely-dlouhodobeho-pobytu.aspx

Цитата

výpisem z účtu vedeného v bance nebo jiné finanční instituci (nemusí se jednat o banku či finanční instituci, oprávněnou provozovat činnost pouze na území ČR) znějícím na jméno cizince, ze kterého vyplývá, že cizinec může během pobytu na území disponovat peněžními prostředky v potřebné výši; z doloženého dokladu musí být zřejmé, že s požadovanými peněžními prostředky je cizinec oprávněn disponovat na území ČR. V případě, že disponibilita danými peněžními prostředky na území ČR z dokladu jednoznačně zřejmá nebude (např. v případě zahraničního účtu), bude nutné současně tuto skutečnost prokázat např. platnou mezinárodně uznávanou platební kartou vztahující se k danému účtu.

jiným dokladem o finančním zajištění, ze kterého vyplývá, že cizinec může disponovat peněžními prostředky v požadované výši nebo že má zajištěnu úhradu nákladů spojených s jeho pobytem na území.

platnou mezinárodně uznávanou platební kartou, pokud není její použití  vyloučeno na území ČR. Na požádání správního orgánu je však cizinec povinen současně předložit výpis z účtu vedeného v bance nebo jiné finanční instituci, ze kterého vyplývá, že může během pobytu na území disponovat peněžními prostředky v požadované výši.

cizinec, který bude na území studovat (tedy žádat o pobytové oprávnění, které je studiem dle § 64 ZPC), může předložit jako doklad o zajištění prostředků k pobytu závazek vydaný státním orgánem nebo právnickou osobou, že zajistí pobyt cizince na území poskytnutím peněžních prostředků ve výši částky existenčního minima na 1 měsíc předpokládaného pobytu, nebo doklad o tom, že veškeré náklady spojené s jeho studiem a pobytem budou uhrazeny přijímací organizací (školou). Pokud částka v závazku této výše nedosahuje, je cizinec povinen předložit doklad o vlastnictví peněžních prostředků ve výši rozdílu mezi částkou existenčního minima a závazkem na dobu předpokládaného pobytu, nejvýše však 6 násobek částky existenčního minima. Doklad o zajištění prostředků k pobytu lze nahradit rozhodnutím či smlouvou o přidělení grantu získaného na základě mezinárodní smlouvy, kterou je Česká republika vázána. Zajištění prostředků k pobytu tímto způsobem nelze doložit k žádosti o dlouhodobé vízum za účelem vzdělávání (tj. nejedná se o studium ve smyslu § 64 ZPC).

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

пардон, в вашей ситуации следующее:

Forma dokladu prokazující úhrnný měsíční příjem cizince (popř. s ním společně posuzovaných osob):

  • jde-li o příjmy ze zaměstnání - potvrzení zaměstnavatele o konkrétní výši průměrného čistého měsíčního výdělku za předchozí kalendářní čtvrtletí, který musí dosahovat stanovené částky a originál nebo ověřená kopie platné pracovní smlouvy (nebo potvrzení zaměstnavatele o skutečnosti, že zaměstnanec není ve výpovědní době a že jeho pracovní poměr trvá). Předložení pracovní smlouvy lze u tzv. vyslaného zaměstnance nahradit předložením tzv. vysílacího dopisu „mateřského“ zaměstnavatele, kterým byl vyslán. Potvrzení zaměstnavatele o konkrétní výši průměrného čistého měsíčního výdělku mohou nahradit i výplatní pásky za příslušné období, pokud však mají důkazní a vypovídací hodnotu.

  • jde-li o příjmy z podnikání (např. ze živnosti, podíly společníků v.o.s. či komplementářů k. s. na zisku) – platební výměr daně z příjmu vystaveného správcem daně za poslední zdaňovací období (z moci úřední či na žádost daňového subjektu) v souladu § 140 odst. 3 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád. Dále je třeba pro účely stanovení čistého příjmu dané osoby doložit doklad z okresní správy sociálního zabezpečení o výši zaplaceného pojistného na sociální zabezpečení a na státní politiku zaměstnanosti za příslušné zdaňovacího období, a dále jde-li o osobu, která je účastníkem veřejného zdravotního pojištění (např. cizinec s trvalým pobytem jako společně posuzovaná osoba, člen rodiny), je třeba doložit také doklad o výši zaplaceného pojistného na všeobecném zdravotním pojištění.

  • jde-li o osobu, která má příjmy ze zisku obchodní společnosti (společník s. r. o., akcionář a. s., komanditista k. s.) či družstva, jichž je společníkem (příjem z kapitálového majetku) – zápis z valné hromady obchodní společnosti či členské schůze družstva, ze kterého bude zřejmé rozdělení zisku mezi společníky a doklad o zaplacení daně na základě zvláštní sazby daně podle § 36 odst. 2 zákona o daních z příjmů.

  • jde-li o osobu, která je statutárním orgánem či členem statutárního orgánu právnické osoby (např. jednatel s.r.o., člen představenstva a.s., statutární ředitel a.s. či předseda družstva apod.) nebo jiného orgánu právnické osoby a má příjmy pouze za výkon této funkce (příjem ze závislé činnosti a funkčních požitků) – potvrzení příslušné právnické osoby o výši průměrného čistého měsíčního příjmu a doklad, ze kterého bude vyplývat nárok na odměnu a její výše příp. způsob odměňování. V případě obchodních korporací bude tímto dokladem zejména smlouva o výkonu funkce podle § 59 a 60 zákona o obchodních korporacích; dříve sjednané smlouvy o výkonu funkce musí být uzpůsobeny tomuto zákonu do 6 měsíců ode dne nabytí jeho účinnosti (tj. do 1.7.2014), jinak platí, že je výkon funkce bezplatný. Nebyla-li smlouva o výkonu funkce uzavřena, lze její doložení nahradit doložením rozhodnutí nejvyššího orgánu obchodní korporace, resp. zápisem z jednání tohoto orgánu obchodní korporace, ze kterého je toto rozhodnutí zřejmé (např. zápis z valné hromady), resp. rozhodnutím jediného společníka kapitálové společnosti, jde-li o jednočlennou společnost, popř. vnitřním předpisem společnosti, ze kterých bude zřejmé stanovení odměn dotyčné osoby.

  • jde-li o osobu, která jako člen družstva, společník společnosti s ručením omezeným nebo komanditista komanditní společnosti. vykonává práci pro společnost či družstvo a má z tohoto titulu příjem (příjem ze závislé činnosti a funkčních požitků) - potvrzení příslušné právnické osoby o výši průměrného čistého měsíčního příjmu a doklad, ze kterého bude vyplývat nárok na odměnu a její výše příp. způsob odměňování.

  • potvrzení příslušného orgánu státu, jehož je cizinec či s ním společně posuzovaná osoba občanem nebo jiného státu (v úředně ověřeném překladu do českého jazyka) o tom, že cizinci či s ním společně posuzované osobě jsou tímto státem vypláceny finanční dávky, pokud cizinec současně prokáže, že je on či společně posuzovaná osoba oprávněn/a s těmito peněžními prostředky disponovat na území České republiky.

  • pokud jde o příjmy, které nelze prokázat jinak (např. některým z výše uvedených způsobů), je možné předložit i výpisy z účtu vedeného v bance nebo jiné finanční instituci znějícím na jméno cizince, prokazující pravidelný a stálý měsíční příjem cizince alespoň za posledních 6 měsíců (může se jednat např. o začínajícího podnikatele, který ještě nepodával daňové přiznání, a tudíž nemůže doložit platební výměr daně z příjmu – může tedy doložit např. mimořádnou účetní závěrku, pokud ji dle zákona o účetnictví sestavoval a výpisy z účtu prokazující, že cizinec prostředky uvedenými v závěrce skutečně disponuje).

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Благодарю. Она является osoba, která je statutárním orgánem či členem statutárního orgánu právnické osoby - jednatel s.r.o.

Значит - общее собрание, договор о функции с указанием вознаграждения и выплатны паски за три месяца.

Правильно ? Этот набор мы готовили к продлению . Для воссоединения то же самое ?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

вы говорите о визе или побыте?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

О побыте. Воссоединение младенца до 6 лет с матерью, еднателем сро, ВНЖ с целью предпринимательства.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

ну тогда все верно.

можно наверное посмотреть на " jde-li o osobu, která jako člen družstva, společník společnosti s ručením omezeným nebo komanditista komanditní společnosti. "

 

но сразу скажу - я теоретик. в документах написано так. написаному верим.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ясне. Перечень документов такой же , как и при продлении. Просто на полицейской странке такой туман.

Пишется о выписке, а в каком случае она применима, непонятно.

Благодарю. Удачи.

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
před 1 hodinou, LenkaRU napsal:

А, понятно, ты типа клоун. 

Ранее Карл не был замечен в столь примитивной клоунаде...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

она формулирует криво. Ее даже vladiSib не сразу понимает.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Вы, Karl , разочаровали меня. Читаю форум Хозяина с 2008 года, Вы один из последних динозавров.

" Воссоединяем дитя с мамой " Как ЭТО ещё можно понять ? Мама заместнана в своей фирме. А это ?

Тем не менее, благодарю за участие. Удачи.

 

  • Upvote 1

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku