Iden

Форумчане
  • Počet příspěvků

    93
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Popularita

5 Обычный

O uživateli Iden

  • Hodnost
    Я здесь недавно

Návštěvy profilu

1465 zobrazení profilu
  1. С подорожанием недвижимости за много лет, декларация не поможет.
  2. Если эта обязанность возникает...
  3. Думаю договор о продаже недвижки, всех успокоит )))
  4. Револют уже получше, но все равно жаба душит за перевод 10 млн, заплатить 100 к ...
  5. 4% это как-то дорого выглядит
  6. Может кто подскажет как выгоднее перевести деньги со счета в чешском банке (долларовый) на счет в американском банке, чтобы поменьше % заплатить? Вроде как Moneta банк партнерский банк какого-то штатовского... В общем кто сталкивался подскажите.
  7. Мне простительно, так как я даже никогда не была в России ...да и учитель русского думаю не интересует, детей после школы, планируется учить в штатах.
  8. Ковид просто добавил к недовольству образования в целом... его качеству и эффективности. Типа наболело...
  9. Есть родители которые реализовали для своих детей в Чехии домашнее образование? Поделитесь опытом или напишите контакты, чтобы пообщаться на эту тему. Спасибо!
  10. Ну нормальная помощь получилась, на две фирмы и на каждого сполечника получили по 44 500 крон. Без дополнительных вопросов.
  11. Да, так и есть. Na bonus totiž mohou dosáhnout společníci rodinných firem, a to i ve větším počtu, avšak jen v případě, že požadovanou podmínku příbuzenství splňují „každý s každým“. Pokud vlastní firmu otec, jeho dcera a manžel dcery, nárok na bonus nemají. Jestliže jsou naopak majiteli firmy manželé a jejich potomek, o kompenzační bonus mohou požádat. ого шрифтец получился )))
  12. Так и понял, многие совсем не в курсе. Семейные это Nárok na kompenzační bonus mají kromě OSVČ i fyzické osoby, které byly ke dni 12. března 2020 společníkem společnosti s ručením omezeným založené za účelem dosažení zisku, která má nejvýše dva společníky, tito společníci jsou fyzickými osobami a jejich podíl není představován kmenovým listem, nebo pouze společníky, kteří jsou členy jedné rodiny a jejich podíl není představován kmenovým listem. Na podporu nemůže dosáhnout společník, který zároveň vykonává činnost, v jejímž důsledku je účasten nemocenského pojištění jako zaměstnanec, s výjimkou zaměstnání ve společnosti s ručením omezeným, které je společníkem. Pokud tak například bude dvoučlenné s. r. o., přičemž jeden společník bude příkazní smlouvou zaměstnán jako jednatel a druhý pracovní smlouvou jako účetní, nárok budou mít (při splnění dalších podmínek) oba. Pozor ovšem na to, že jednatel, který není zároveň společník, kompenzační bonus dostat nemůže. Z hlediska nároku na bonus nevadí, pokud má firma zaměstnance. Firma navíc klidně na zaměstnance mohla brát podporu kvůli koronaviru, například z programu Antivirus. Jedinou výjimkou je, kdyby společník firmy byl zároveň zaměstnancem a zároveň sám na sebe jako zaměstnance podporu poskytovanou zaměstnavatelům (například z programu Antivirus) čerpal. Nesmí také jít o stejného žadatele, který již bonus čerpá z titulu OSVČ. Naopak nevadí, pokud společník zároveň čerpal ošetřovné z titulu zaměstnance svého s. r. o.
  13. Такой вопрос, кто-то уже подавался и получал компенсацию по семейным sro?
  14. На детей 7 и 9 лет требуют к документам приложить справки с налоговой и таможни о отсутствии долгов ))) ... жесть.